کد خبر: ۷۰۲
تاریخ انتشار:۱۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۳
معیار انتخاب شهردار آینده در گفت‌وگو با اعضای اصلاح طلب شورای چهارم شهر تهران
شهردار معتدل
علی شاملو / خبرنگار
انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا همزمان با دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری با پیروزی چشمگیر و قاطع اصلاح طلبان بعد از 14 سال در شهرهای بزرگ کشور و تهران خاتمه پیدا کرد. حال پس از نزدیک به دو ماه از برگزاری انتخابات و نزدیک شدن به زمان آغاز بکار شورای پنجم شهر تهران با نمایندگان اصلاح طلب شورای شهر دوره چهارم درباره انتخاب شهردار آینده به گفت‌وگو نشستیم و نظرات این نمایندگان برای انتخاب شهردار آینده تهران را جویا شدیم.

شهردار آینده باید اصلاح طلب باشد
احمد حکیمی پور نماینده اصلاح طلب دوره چهارم شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که معیار شورای شهر آینده برای انتخاب شهردار چه باید باشد گفت: «معیار انتخاب شهردار را قانون تعیین کرده به جز مواردی که قانون تعیین کرده شهردار تهران باید کسی باشد که از عهده چالش های موجود در مدیریت شهری بربیاید.» عضو اصلاح طلب شورای چهارم تهران در پاسخ به این پرسش که اولویتهای معیارهای انتخاب شهردار چیست گفت: «1- آشنایی با محیط شهرداری و واقعیت های مدیریت شهری. 2- شهردار آینده باید شورامحور باشد بدین معنا که خود را ملزم به پاسخگو بودن به شورا بداند، زیرا شورای شهر نماینده های مردمند و در حقیقت شهردار پاسخگو به مردم است. در دور اول یکی از مشکلات اصلی این بود که شهردار خود را در عرض شورا تعریف می کرد نه در طول آن 3- سومین نکته شهردار آینده منصب شهرداری را سکویی برای دستیابی به مدارج سیاسی بالا نبیند و سودای رئیس جمهور شدن نداشته باشد. زیرا این اقدام شهرداری را به حاشیه می برد و آن را دچار مشکل می کند و از مسیر خدمت دور می کند. نکته ای که در این چند دوره به آن توجه نشد و نتیجه آن هزینه گزافی بود که مردم تهران پرداختند.» حکیمی پور در پاسخ به این پرسش که آیا شهردار آینده می تواند از اعضای شورای شهر پنجم انتخاب شود یا خیر گفت: «منع قانونی ندارد و این مطلبی است که اعضای شورای آینده باید درباره آن نظر بدهند و تصمیم بگیرند. شورای آینده باید مطالبات خود را از شهردار آینده طلب کند و در چارچوب آن مطالبات و قانون از شهردار آینده مسئولیت بخواهند.» دبیرکل حزب اراده ملت در پاسخ به این پرسش که شهردار آینده اصلاح طلب باشد یا معتدل گفت: «مردم در انتخابات 29 اردیبهشت شورای شهر در شهرهای بزرگ و مخصوصاً تهران رأی خود را به سبد اصلاح طلبان ریختند و شهردار آینده باید اصلاح طلب باشد و این رأی را نباید ساده گرفت.»

شهردار آینده نباید به فکر رئیس جمهور شدن باشد
ولی ا.. شجاع پوریان یکی دیگر از اعضای اصلاح طلب شورای شهر در پاسخ به این سوال که شهردار آینده باید چه معیاری داشته باشد، گفت: « قبل از اینکه پاسخ شما را بدهم در مقدمه باید بگویم در چند سال اخیر شهردار تهران به شهردار رئیس جمهور تبدیل شده بود یعنی کسی که شهردار شد نگاهش به ریاست جمهوری بوده و این نگاه متأسفانه با شروع شهرداری از زمان آقای احمدی نژاد و با شهرداری آقای قالیباف ادامه پیدارکرد. شهردار آینده باید کسی باشد که در فکر رئیس جمهور شدن نباشد و من این پیشنهاد را به نمایندگان محترم مجلس که فراکسیون اصلاح طلبان یکی از فراکسیون های اصلی مجلس دهم است می دهم که یکی از پستهایی که برای نامزدی ریاست جمهوری نیاز به استعفا داشته باشد شهرداری تهران باشد زیرا قانون یک پست هایی  را احصاء کرده که اگر افراد بخواهند نامزد ریاست جمهوری شوند باید 6 ماه قبل از پست خود استعفا دهند و به نظر من پست شهرداری تهران هم باید به آن اضافه شود. عضو شورای شهر تهران در ادامه گفت: «در پاسخ به سوال اصلی شما اول اینکه شهردار باید کسی باشد که برنامه جامع اداره شهر تهران را در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، عمرانی، فنی، باغات، ترافیک، حمل و نقل داشته باشد و این برنامه به تأیید صاحب نظران کشور هم رسیده باشد. دوم: شهردار آینده باید برنامه محور باشد و تیم قوی داشته باشد. شهردار تهران 9 معاونت دارد که 9 معاونت باید در حد خود شهردار باشند و این تیم با داشتن برنامه کاملاً علمی و کارشناسی بتواند کار کنند.» عضو حزب اتحاد در پاسخ به پرسش آخر گفت: «شهردار آینده تهران جدا از اینکه اصلاح طلب باشد یا معتدل باید هنر گفتگو و تعامل و ارتباط با ارکان بالای حاکمیت از صدر تا ذیل را داشته باشد و خطاست اگر اصلاح طلبان بخواهند دنبال چهره ای باشند که حساسیت روی آن چهره زیاد است و ظرفیت تعامل و گفتگو را می گیرد و این وضعیت 4 ساله ای که مردم در اختیار اصلاح طلبان بعد از 14 سال گذاشته اند از دست می رود و رقیب هم همین را می خواهد که شهرداری آینده و شورای شهر آینده محل چالش و دعوا بشود و اتفاقی بیفتد که برخی از اعضای شهرداری و شورای شهر را بیایند دستبند بزنند و از پشت میزشان دستگیر کنند. این برای شورای اصلاح طلب و شهردار آینده مضر است.»

سرنوشت اصلاح طلبان به شورای شهر آینده بستگی دارد
محمد حقانی دیگر عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران هم در پاسخ به این پرسش که معیارهای شما برای انتخاب شهردار آینده چیست گفت: «شهردار تهران باید نام آشنا و متخصص به مسائل شهری باشد و نگاهش مردم مداری به شهر باشد و باید از بالا به شهر نگاه کند زیرا تهران یک کلان شهر بزرگ در غرب آسیاست و قرار بود بهترین کلان شهر باشد. اصلاح طلبان سرنوشتشان به آینده شهر و شورای شهر آینده بستگی دارد و باید کاری کنند تا شهر تهران دوباره در مسیر و ریل خود بیافتد.» عضو اصلاح طلب شورای شهر در ادامه و پاسخ به این سوال که آیا شهردار تهران باید اصلاح طلب یا یک چهره میانه رو باشد گفت: «شهردار آینده شهر تهران باید یک چهره اصلاح طلب معتدل باشد که با عقلانیت با متخصصین و افراد اجرایی کار کند و شهر بزرگی مثل تهران را اداره کند و اولویت اول شهر تهران حل معضل آلودگی هوا است.

شاخص‌های انتخاب شهردار را احصاء و شناسایی کردیم
محمد سالاری عضو اصلاح طلب شورای شهر چهارم و منتخب مردم تهران در شورای پنجم در پاسخ به این پرسش که شهردار آینده باید چه معیاری داشته باشد گفت: «در شورای پنجم ما جلسات غیررسمی را شروع کرده ایم و به صورت مستقیم در طول هفته انجام می شود و با ترکیبی از متخصصین و اعضای شورا این جلسات تشکیل می شود. در ارتباط با تعیین شاخص های انتخاب شهردار و آشنایی با مأموریت های مدیریت شهری و کمیسیون تخصصی شورا بحث کردیم و شاخصهای انتخاب شهردار را احصاء و شناسایی کردیم و برای شناسایی این شاخص ها نیاز به یک شناخت عمیق، واقع بینانه و مبتنی بر آمارها از وضعیت چالش ها و البته فرصتها و نقاط مثبت شهر تهران داریم و با استقبالی که از افراد منتخب شورای پنجم شده در آینده فرایند شناخت از شهر را کامل می کنیم.

شهردار آینده باید سه شاخص داشته باشد: توانمندی، پاک دستی، تخصص
اسماعیل دوستی عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که انتخاب شهردار آینده بر اساس چه معیاری باید باشد گفت: «باید بر اساس تخصص باشد یعنی شهردار آینده باید شخصی باشد که از نظر اجرایی سه شاخص داشته باشد: 1- توانمندی 2- پاکدستی 3- تخصص. عضو حزب اعتماد ملی در پاسخ به پرسش پایانی که شهردار آینده اصلاح طلب باشد یا معتدل گفت: «به نظر من باید معتدل باشد زیرا دولت اعتدالی است و شهردار هم معتدل باشد بهتر است.»

شماره 36 دوهفته نامه آیت ماندگار