سرمقاله
ایران ۱۴۰۰، کمی تا قسمتی ابری!

ایران ۱۴۰۰، کمی تا قسمتی ابری!

مهدی آیتی / نماینده مجلس ششم
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۶۴۸۰
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۳ - ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - 19 November 2020
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: دولت موظف است سهام شرکت‌های زیرمجموعه خود را محاسبه‌شده وارد بورس کند. اینکه سود و زیان شرکت در گذشته مشخص نباشد و یا دارایی‌های دقیق آن را ندانیم و مردم بدون اطلاع سهامشان را بخرند اصلاً پذیرفته نیست و این رویکرد در آینده باعث نارضایتی در جامعه می‌شود.


آیت ماندگار- محمد آیتی: بسیاری از افرادی که دارای کد بورسی بودند سال ۹۸ را با سود‌های قابل ملاحظه‌ای به‌ پایان رساندند و این وضعیت در اوایل سال ۹۹ هم ادامه پیدا کرد، به‌طوری‌که چند میلیون ایرانی که هیچ‌گاه در بورس حضور نداشتند برای گرفتن کد بورسی و به امید دست پیدا کردن به سود، وارد این بازار شدند. از طرفی هم، دولت مردم را به حضور در این بازار سرمایه تشویق کرد، اما خیلی زود شاخص‌های بورس سقوط کرد و حالا میلیون‌ها ایرانی اصل پول خود را هم از دست‌رفته می‌بینند. هرچند، چند روزی است که دوباره شاخص بورس روند صعودی یافته و امیدها به زنده شدن پول‌ها افزایش یافته است.

برخی معتقدند اگر سهام شرکت‌های دولتی قدرتمند وارد بورس شوند می‌توان اوضاع را به نفع مردمی که با هزار امید و آرزو وارد آن شدند، تغییر داد.

در همین خصوص، حسن لطفی نماینده رزن گفت: برای اینکه بورس سودده شود باید در ساختار اقتصادی کشور اصلاح صورت گیرد. یکی از مشکلات اقتصاد ایران، استفاده شرکت‌‎های دولتی از رانت است، یعنی این موضوع باعث شده در نبود رقابت سالم بین شرکت‌های دولتی و بخش خصوصی، این شرکت‌های دولتی باشند که به سود‌های کلان برسند.

وی افزود: پویایی اقتصاد هر کشور در گرو رقابت سالم و منصفانه بین همگان است. تا زمانی که بخش خصوصی مغلوب فضای حاکم رانتی باشد خیلی نمی‌توان در اندیشه روز‌های بهتر بود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: من معتقدم دولت باید در یک برنامه زمان‌بندی مشخص، شرکت‌های زیرمجموعه خود را واگذار کند. معنی ندارد که دولت درگیر شرکت‌داری باشد. دولت باید سیاست‌های وضع‌شده را به بهترین شکل اجرا کند نه اینکه اقتصاد را از دست مردم و بخش خصوصی خارج کند.

لطفی با اشاره به اینکه شرکت‌های دولتی سودده باید وارد بورس شوند، گفت: برخی شرکت‌های دولتی سودده نیستند و حضورشان در بورس خیلی توفیقی ندارد. از سوی دیگر، دولت موظف است سهام شرکت‌های زیرمجموعه خود را محاسبه‌شده وارد بورس کند. اینکه سود و زیان شرکت در گذشته مشخص نباشد و یا دارایی‌های دقیق آن را ندانیم و مردم بدون اطلاع سهامشان را بخرند اصلاً پذیرفته نیست و این رویکرد در آینده باعث نارضایتی در جامعه می‌شود.

نماینده رزن یادآور شد: نقش وزیر اقتصاد در شفافیت وضعیت شرکت‌های خصوصی که می‌خواهند وارد بورس شوند، کلیدی است. ما نمایندگان باید تایید وزیر را بگیریم تا اگر مشکلی پیش آمد از او انتظار پاسخگویی داشته باشیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر شرکت‌های دولتی سودده با محاسبه دقیق و با سهام واقعی وارد بورس شوند، حتماً اوضاع از وضع کنونی بهتر خواهد شد.

منبع: اقتصاد24

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر:
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها