سرمقاله
ایران ۱۴۰۰، کمی تا قسمتی ابری!

ایران ۱۴۰۰، کمی تا قسمتی ابری!

مهدی آیتی / نماینده مجلس ششم
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۷۱۷۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ - 07 August 2021
برای تهیه لواشک می‌توانیم از میوه‌های مختلف استفاده کنیم؛ بیشتر استفاده از میوه‌های تابستانی می‌باشد.
آیت ماندگار- برای تهیه لواشک می توانیم از میوهای مختلف استفاده کنیم بیشتر استفاده از میوهای تابستانی می باشد که در انواع مختلف میوه‌های شیرین مانند هلو، شلیل، زردآلو، سیب گیلاس، انبه، گلابی و پر ترفدارترین لواشک ها لواشک های ترش از میوه های ترش مثل آلبالو، انواع آلو، غوره، زرشک تازه، شاه‌توت، تمشک، گوجه سبز.همچنین اگر در زمستان میخواهید لواشک درست کنید می توانید از خرمالو، کیوی، انار استفاده نمایید. همچین می توانید با این میوه ها  میتوانید انواع ترشک را هم آماده کنید.


در این آموزش ما قصد داریم شما را با تهیه لواشک زردآلو آشنا کنیم.اما قبل از آن، درباره چاشنی‌های مناسب برای تهیه انواع لواشک توضیح مفصلی خواهیم داد.


چاشنی‌های مورد استفاده در تهیه لواشک:

تفاوت در ذایقه افراد، تعیین‌کننده نوع چاشنی مورد استفاده در تهیه لواشک خانگی است به این صورت که باید بعد از آماده‌شدن مایه لواشک (پوره میوه) آن را بچشید و بسته به ذایقه خود به آن چاشنی ترش یا شیرین و یا نمک و ... اضافه کنید.

 

نمک: اضافه‌کردن نمک به لواشک امری کاملا سلیقه‌ای است. بعضی افراد طعم خود میوه را ترجیح می‌دهند و به لواشک نمک نمی‌زنند اما بعضی افراد نیر طعم لواشک را با نمک ترجیح می‌دهند. توجه کنید. در اضافه‌کردن نمک نباید زیاده‌ روی کنید چرا که پوره میوه، پس از تبخیر و خشک‌شدن، شور‌تر از قبل خواهد بود.

تمبر هندی: تمبر هندی، یک چاشنی ترش فوق‌العاده خوشمزه است و اگر جزو طرفداران لواشک‌های ترش باشید می‌توانید با اضافه‌کردن تمبر هندی به میزان لازم، یک لواشک خانگی ترش و هوس‌انگیز تهیه کنید.

جوهر لیمو: بعضی افراد برای ترش‌ترشدن لواشک، به آن جوهر لیمو اضافه می‌کنند ولی ما این‌کار را توصیه نمی‌کنیم زیرا؛ جوهر لیمو یک ماده شیمیایی است و مواد شیمیایی نیز عوارض خاص خود را دارند پس تا جایی که ممکن است، از مواد و چاشنی‌های ترش طبیعی استفاده کنید.

آبلیمو، آبغوره و انواع سرکه: آلبیمو، آبغوره و سرکه چاشنی‌های ترش، سالم و خوشمزه‌ای هستند که برای تهیه لواشک‌های ترش و ملس استفاده می‌شوند.

رب انار: رب انار نیز یکی دیگر از چاشنی‌های فوق‌العاده خوشمزه و ترش برای تهیه لواشک‌های ترش و ملس است. آب نارنج، رب نارنج، رب آلوچه یا رب آلو نیز مثل تمبر هندی و رب انار برای تهیه لواشک‌های ترش و ملس استفاده می‌شوند.
برخی افراد هم طعم طبیعی میوه‌ها را دوست دارند و از هیچ چاشنی برای تهیه لواشک استفاده نمی‌کنند پس لواشکی خالص با طعم واقعی میوه خواهند داشت.

 

مواد لازم برای تهیه لواشک زردآلو:

زردآلو رسیده:                        به میزان دل‌خواه

آب:                                        به میزان لازم

نمک:                                     به میزان لازم

چاشنی برای ترش‌‌شدن:           دل‌خواه


طرز تهیه لواشک زردآلو:

همانطور که گفتیم لواشک خانگی را می‌توان با یک نوع میوه یا ترکیبی از میوه‌ها تهیه کرد. در اینجا طرز تهیه لواشک زردآلو را به شما آموزش خواهیم داد به این صورت که:

ابتدا باید زردآلوهای شسته‌ شده و تمیز را داخل قابلمه‌ای بزرگ بریزید. نیازی به درآوردن هسته زردآلوها نیست زیرا در مراحل بعدی به راحتی جدا می‌شوند.

روی زردآلوها مقداری آب بریزید، به اندازه‌ای که نصف میوه‌ها داخل آب باشند. توجه کنید که خود میوه موقع پخت، مقداری آب می‌اندازد پس نیازی نیست قابلمه را پر از آب کنید. همچنین لواشک رقیق دیرتر خشک می‌شود و در نهایت لواشک نازک‌تر خواهد شد.

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید میوه‌ها کاملا پخته و له شوند.

بعد از پخت، قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا میوه‌های پخته و له‌شده، کمی خنک شوند و موقع ردکردن از صافی، دست‌تان را نسوزاند.

یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و یک آبکش یا صافی، متناسب با دهانه کاسه روی آن قرار دهید.

وقتی مایه لواشک کاملا خنک شد، آن را داخل صافی بریزید و با دست چنگ بزنید تا هسته و پوسته جدا شده و عصاره میوه داخل کاسه بریزد.

هر از گاهی مقداری آب روی دست‌تان و محتویات داخل سبد بریزید تا به جداشدن راحت‌تر تفاله‌ها کمک کند.

بعضی افراد پوست و هسته میوه را قبل از پخت جدا می‌کنند و در نهایت میوه پخته‌شده را با غذاساز یا گوشت‌کوب برقی میکس می‌کنند که در کل کار راحت‌تری است اما روشی که در اینجا توضیح داده شد، روش سنتی تهیه لواشک زردآلو است و گفته می‌شود که خاصیت این لواشک بیشتر است زیرا پوست بیشتر میوه‌ها دارای ویتامین و مواد مفیدی است که در روش دوم، دور ریخته‌ می‌شوند.

اگر بعد از ردکردن مواد از صافی دیدید که مایه لواشک بیش‌از حد رقیق است می‌توانید دوباره آن را داخل قابلمه‌ای ریخته و مدتی حرارت دهید تا به غلظت مناسب برسد.

در این مرحله به لواشک زردآلو چاشنی مورد نظر خود را اضافه کنید و بعد آن را داخل سینی آلومینیومی ریخته و روی آن سلفون یا نایلون بکشید. نیازی به چرب‌کردن سینی نیست زیرا لواشک زردآلو به راحتی از سینی جدا می‌شود ولی اگر می‌خواهید خیال‌تان راحت شود کف سینی سلفون بکشید و مایه لواشک زردآلو را روی سلفون بریزید.

حالا لواشک را به یکی از روش‌های زیر خشک کنید:

روش‌های خشک ‌کردن لواشک زردآلو

آفتاب
رایج‌ترین و بهترین روش خشک‌کردن لواشک، قراردادن آن زیر نور مستقیم خورشید است. از آنجا که بیش از 90 درصد لواشک‌ها را با میوه‌های متنوع تابستانی درست می‌کنند و نور خورشید هم در تابستان به اندازه کافی هست،این کار بهترین روش برای خشک ‌کردن لواشک‌هاست.

برای جلوگیری از نفوذ حشرات و گردوغبار، می‌توانید یک تور روی لواشک‌ها بکشید. دقت کنید که تور روی سطح لواشک نیفتد و به شکلی روی لواشک‌ها قرار گیرد، که با سطح رویی لواشک فاصله داشته باشد.

فضای بسته (جلوی پنکه):

اگر به حیاط یا بالکن دسترسی  ندارید یا اینکه هوای آزاد مساعد خشک‌کردن لواشک زردآلو نیست، می‌توانید لواشک‌ها را داخل خانه و جلوی پنکه خشک کنید البته توجه کنید که این روش؛ زمان بیشتری می‌گیرد.

شوفاژ، بخاری و..

می‌توانید برای خشک‌کردن لواشک در فصل سرد، از بخاری یا شوفاژ کمک بگیرید. به این صورت که لواشک را نزدیک شوفاژ یا جلوی بخاری و یا حتی روی بخاری یا شوفاژی که حرارت خیلی کم دارند قرار دهید. به این صورت لواشک به تدریج با گرمای شوفاژ یا بخاری خشک می‌شود.

داخل فر یا میوه خشک کن

برای آشنایی با روش سریع درست‌کردن‌ لواشک زردآلو، می‌توانید "آموزش تهیه لواشک آلو فوری" را نیز مطالعه کنید که روش خشک‌کردن لواشک داخل فر به طور کامل در آن توضیح‌ داده شده است.

برخی افراد برای آنکه لواشک راحت ‌تر از سینی جدا شود، کف سینی را چرب می‌کنند اما نیازی به این کار نیست و اگر سینی شما آلومینیومی باشد لواشک به راحتی از آن جدا می‌شود.

لواشک صادراتی ترش طعم راناس


شرکت مهرگستران طعم ساز ارائه دهنده انواع آلوچه و لواشک بهداشتی از تازه ترین میوه های باغات آذربایجان با برند تجاری انحصاری ترش طعم راناس و به کارگیری کارشناسان مواد غذایی به منظور بالا بردن کیفیت و بهبود در طعم محصولات خود ، با افتخار به تولید ملی و حمایت از نیروی کار ارزشمند ایرانی تلاش بر رضایت ذائقه ایرانی دارد.

شما می توانید لواشک صادراتی ترش طعم راناس مورد نیاز خود را مسقتیم از سایت ترش طعم راناس تهیه بمایید تا حتی نمایندگی داخل یا خارج از کشور این شرکت را دریافت نمایید.
برچسب ها: آیت ماندگار
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر:
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها