سرمقاله
ایران ۱۴۰۰، کمی تا قسمتی ابری!

ایران ۱۴۰۰، کمی تا قسمتی ابری!

مهدی آیتی / نماینده مجلس ششم
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۷۲۰۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۲ - ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - 18 December 2021
علیرضا پاک فطرت، نماینده شیراز گفت: موضوعی که باعث نیمه‌تعطیلی برخی معادن کشور شده این است که، چون سرمایه‌گذار تکنولوژی تبدیل ماده اولیه به محصول نهایی را ندارد، خیلی استخراج برایش نمی‌صرفد.
استخراج معدن

آیت ماندگار- مریم آیتی - علیرضا پاک فطرت نماینده شیراز در مجلس یازدهم، در خصوص اینکه چرا نیمی از معادن کشور در نیمه‌تعطیلی به سر می‌برند؟ گفت: متاسفانه در ایران، قدر معادن ارزشمند خود را نمی‌دانیم.

وی افزود: یکی از دلایل نیمه‌تعطیلی بسیاری از معادن کشور این است که آن‌ها را غیراصولی در اختیار بخش خصوصی قرار دادند. یعنی در گذشته، در واگذاری معادن، دقت لازم صورت نگرفته و شاید این واگذاری‌ها توام با رانت هم بوده باشد.

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: اگر معادنی که در کشور ما است در بسیاری از کشور‌های دیگر بود، هم، در آن‌ها سرمایه‌گذاری چه در نحوه استخراج و چه به لحاظ امنیت کارگران می‌شد و هم، استخراج حاصل از آن، به صورت خام فروخته نمی‌شد.

پاک فطرت در ادامه اظهار داشت: موضوع دیگر که باعث نیمه‌تعطیلی برخی معادن کشور شده این است که، چون سرمایه‌گذار تکنولوژی تبدیل ماده اولیه به محصول نهایی را ندارد، خیلی استخراج برایش نمی‌صرفد. از این‌رو اگر بتوانیم ماده اولیه را فرآوری کنیم، ارزش افزوده آن، چند ده برابر می‌شود. در این حالت می‌توان گفت، فعالیت مقرون به صرفه‌تر است و حتماً معادن هم در این شرایط، از حالت نیمه‌تعطیلی خارج می‌شوند.

وی با اشاره به سهل‌انگاری دولت در این رابطه، گفت: دولت می‌باید معادن تعطیل و نیمه‌تعطیل را از دست افراد خارج و به بیت‌المال برگرداند و سپس از طریق فراخوان، معادن را در اختیار افرادی قرار دهد که اهلیت دارند. در این فضا، بهره‌وری از معادن حداکثری و با بهترین روش صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه با کاهش قیمت مواد معدنی تولید این مواد در بسیاری از معادن به‌صرفه نیست، افزود: در کنار این موضوع زیرساخت‌های لازم نیز برای صادرات مواد معدنی وجود ندارد به‌نحوی که اگر تولیدکننده بخواهد محصول خود را صادر کند باید هزینه بالای حمل و نقل را پرداخت و در نهایت کالا را با چندین برابر قیمت تمام‌شده به بازار هدف برساند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر:
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار