هشتمین قسمت از برنامه نسیم حیات با موضوع «آب مجازی» به تهیه کنندگی امیرحسن خواجوی یکشنبه 6 بهمن ماه ساعت 21:30 از شبکه پنج سیما پخش می شود.
آیت ماندگار- برای هر محصولی که به دست ما می رسد، هزاران لیتر آب مصرف شده است. برای تولید یک کیلوگرم گوشت گوساله حدود 16000 لیتر آب استفاده می شود و این یعنی «آب مجازی». گویا هر چیز که با صفت مجازی همراه می شود از هر واقعیتی واقعی تر است.
هشتمین قسمت از برنامه نسیم حیات با موضوع «آب مجازی» به تهیه کنندگی امیرحسن خواجوی یکشنبه 6 بهمن ماه ساعت 21:30 از شبکه پنج سیما پخش می شود.
تا به حال کلمه «آب مجازی» به گوشتان خورده است؟ قبل از توضیح آب مجازی یک بار دیگر باید این سوال را بپرسیم که آیا میدانید که هر شهروند ایرانی چند لیتر آب در روز مصرف می کند؟ البته نمی خواهیم ذهنتان مشغول محاسبه میزان مصرف آب شرب، استحمام، نظافت و ... شود. باید دقیقتر از این حرف ها شویم.
امروزه برای هر محصولی که به دست ما می رسد، صدها و بلکه هزاران لیتر آب مصرف می شود. برای تولید یک کیلوگرم گوشت گوساله حدود 16000 لیتر آب مصرف می شود و این یعنی «آب مجازی». گویا هر چیز با صفت مجازی همراه می شود از هر واقعیتی واقعی تر است.
دکتر مهدی ضرغامی عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز و مهندس محسن صفدری پژوهشگر ارشد مجتمع فناوری های آبی حیات در این قسمت از نسیم حیات، به ابعاد و زوایای «آب مجازی» از حیث زیستمحیطی، امنیت غذایی و بحران کمآبی پرداختند.
در این قسمت، دوربین نسیم حیات در بخش «ایداب» که به معرفی ایده های نوین در حوزه آب می پردازد در مجتمع فناوری های آبی حیات حاضر خواهد شد تا طی مصاحبه ای با دکتر محمد همت، عضو دپارتمان ارزیابی این مرکز، به معرفی سامانه سیار تصفیه آب بپردازد که در مواقع بحرانی از جمله سیل، زلزله و ... قادر است با حضور در مناطق حادثه دیده، آب های همان منطقه را طی فرایندی از موارد مضر و میکرب ها پاک و جهت شرب آماده کند.
نسیم حیات کاری از گروه اجتماعی شبکه پنج است که هر هفته یکشنبه ها با اجرای اسماعیل باستانی از ساعت 21:30 به مدت 50 دقیقه روی آنتن شبکه پنج سیما خواهد بود.