وزیر امور اقتصادی و دارایی با حضور در جمع مدیران نظام مالیاتی کشور، از تلاش های بعمل آمده برای تحقق 102 درصدی درآمدهای مالیاتی در سال 1398 تقدیر کرد.
آیت ماندگار- به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران و به نقل از روابط عمومی بانک رفاه کارگران، دکتر فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، با حضور در جمع مدیران نظام مالیاتی در محل این سازمان و در ارتباط با مدیران کل امور مالیاتی استان ها از طریق ویدئو کنفرانس، اظهار داشت: ابزار مالیات علاوه بر تامین مالی دولت، اهداف دیگری چون تحقق عدالت درآمدی و رشد و توسعه کشور، عدالت منطقه ای و توسعه مناطق محروم، عدالت بخشی و توسعه بخش کشاورزی و بنگاه های دانش بنیان را دنبال می کند.
وی از تلاش های ارزنده بعمل آمده برای تحقق 102 درصدی درآمدهای مالیاتی در سال 1398 که نشانگر رشد 33 درصدی وصولی این درآمدها نسبت به سال ماقبل آن بود، تقدیر کرد و این حرکت را یک رکورد مناسب قلمداد نمود و گفت: امید است با توسعه دانش، اراده و جدیت همکاران، در سال جاری نیز شاهد ثبت رکوردی دیگر در این زمینه باشیم.
دکتر دژپسند با توجه به اینکه امسال سال «جهش تولید» است بیان داشت: جهت گیری سیاست های مالیاتی باید در راستای «جهش تولید» باشد یعنی سیاست های مالیاتی به نحوی تنطیم شود که فعالان اقتصادی و کسب و کارهای مولد به تولید بیشتر راغب شوند و نقدینگی موجود در اقتصاد کشور به سمت تامین مالی تولید و سرمایه گذاری در اجرای طرح های مولد هدایت شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به سیاست " وصول مالیات با رعایت اصول"، بر ضرورت "رعایت حال مودیان مالیاتی در شرایط کرونایی کشور"، تا کید کرد.
وی در ادامه گفت: اقدامات خوبی برای حمایت مالیاتی از فعالان اقتصادی و کسب و کارهایی که از شیوع بیماری کرونا متأثر شده اند انجام گرفت که این روند باید با پایش دقیق شرایط آنها، به نحو مقتضی تداوم یابد.
وی با بیان اینکه هوشمندسازی نظام مالیاتی، در نهایت منجر به توانمند شدن سازمان امور مالیاتی و تحقق اهداف کلان اقتصادی در حوزه تامین مالی دولت می شود، هوشمندسازی نظام مالیاتی را به عنوان یکی از برنامه های مهم وزارت اقتصاد مورد تاکید قرار داد و خواستار آن شد که سازمان امور مالیاتی با تسریع در هوشمندسازی نظام مالیاتی، اهرمی برای تحقق اقتصاد هوشمند شود.
دکتر دژپسند افزود: تسریع در هوشمندسازی نظام مالیاتی مهم است چرا که با هوشمند شدن آن، نه تنها فعالیت فعالان اقتصادی و مودیان مالیاتی شفاف می شود، بلکه هزینه های تولید کاهش یافته و سود فعالان اقتصادی افزایش می یابد و این خودش یعنی منبعی جدید برای درآمد مالیاتی بیشتر.
وزیر امور اقتصادی و دارایی، تاکید کرد: در شرایطی که کشور با محدودیت های مختلف از طرف دشمنان از جمله تحریم های اقتصادی رو به رو است، توفیق نظام مالیاتی در تحقق اهداف مالیاتی، نشانه روشنی از سیاست ها و تدابیر مناسب اتخاذ شده و تلاش های موفق همکاران مجموعه نظام مالیاتی کشور است.
وی در ادامه افزود: یکی از این تدابیر، بخشودگی جرایم قابل بخشش مالیاتی بود که در نتیجه آن، حدود 10 هزار میلیارد تومان از معوقات مالیاتی، به حیطه وصول درآمد.
وزیر اقتصاد بر مد نظر قرار دادن ابتکارات مربوط به هوشمند سازی نظام مالیاتی در اجرای قانون پایانه های فروشگاهی توسط سازمان امور مالیاتی، تاکید کرد و از ابتکار اتصال صندوق های مکانیزه فروش به شبکه بانکی و محاسبه دقیق مالیات مربوط و واریز سریع آن به حساب خزانه دولت به عنوان یک نمونه یاد کرد.
وزیر اقتصاد با اشاره به ظرفیت مالیاتی کشور و سطح دانش خوب و اراده قوی همکاران سازمان امور مالیاتی، تأکید کرد، انتظار می رود همکاران سازمان امور مالیاتی از طریق به کاربستن راهکارهای هوشمند و اثربخش در شناسایی فرارهای مالیاتی، گسترش پایه های مالیاتی، افزایش تمکین داوطلبانه مودیان و تسریع در وصول معوقات مالیاتی و مودیان مغفول مانده، با تمرکز بر مودیان و بخشهای دارای توان پرداخت بالاتر، همانند سال گذشته با موفقیت به رسالت خود عمل کنند.
گفتنی است در ادامه این جلسه رییس سازمان امور مالیاتی کشور ضمن بیان عملکرد و اقدامات این سازمان در سال 1398، اهم برنامه های این سازمان در سال 1399 را تشریح کرد و در این رابطه راهبرد های اصلی سازمان امور مالیاتی را «وصول با اصول» و «نظام مالیاتی هوشمند» عنوان کرد.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی هوشمند که مدیران هوشمند، فرآیند های هوشمند و حتی مودیان هوشمند را در بر می گیرد، منجر به سیستم یکپارچه داده مبنا و مودی محور می شود و در نهایت تمکین داوطلبانه مودیان و وصول کارا و عادلانه در آمدهای مالیاتی را در پی خواهد داشت.
رییس سازمان امور مالیاتی در پایان اعلام کرد: نقشه راه سازمان امور مالیاتی کشور، گذار از e.tax به i.tax است و هوشمندسازی نظام مالیاتی شعار نیست و در آینده نزدیک از نظام معماری یکپارچه متمرکز به سمت نظام یکپارچه نیمه متمرکز می رویم.