بهروز بنیادی میگوید ما در بحث قرنطینه شهرها زمان را از دست دادیم. قرنطینه کانونهای شیوع ویروس کرونا هنگامی که اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور کشف شد، باید اعمال میشد. متاسفانه در حال حاضر همه استانهای کشور آلوده شدهاند و به همین سبب فرصت برای قرنطینه از دست رفته است.
آیت ماندگار- محمد آیتی: مقابله با ویروس کرونا در حال پیگیری است و آمار جانباختگان به صورت صعودی در حال افزایش است. منتقدان میگویند به علت جزیرهای شدن و عدم مدیریت واحد در بحران ویروس کرونا، مشکلات زیادی ایجاد شده و از سوی دیگر دولت در انجام سادهترین کارها مانند تهیه الکل و مواد ضدعفونی و دستکش هم مانده است.
عدم قرنطینه قم در هفتههای گذشته نه تنها باعث شیوع این ویروس به هر ۳۱ استان کشور شد که حتی کار را بهجایی رسانده که امروز نام ایران پس از چین و ایتالیا در صدر تعداد فوتیهای ناشی از این ویروس قرار گرفته است.
مجلس در روزهای گذشته تعطیل شده و نمایندگان به صورت جسته گریخته درباره شیوع ویروس کرونا صحبت میکنند و مدیریت دولت را به چالش میکشند. جعفرزاده ایمن آبادی گفته پنجاه درصد کادر درمانی گیلان به ویروس کرونا مبتلا شدند و قبرستانها به خاطر افزایش مرگ و میر جا ندارند.
محمد دامادی در انتقاد از عدم قرنطینه کانونهای شیوع ویروس کرونا، در تشریح اوضاع استان مازندران گفته مشکل اصلی ویلادارانی هستند که میگویند هزینه میلیاردی کردهاند و دوست دارند به مازندران بیایند.
پروانه سلحشوری، طیبه سیاوشی، حمیده زرآبادی و عبدالکریم حسین زاده در نامهای از عدم قرنطینه کانونهای ویروس کرونا انتقاد کردند و خواستار تغییر مدیریت شدند. علی لاریجانی رییس مجلس نیز نامهای به رهبری نوشت و درخواست کرد ترتیبی داده شود که خود روحانی مسئولیت کار را بر عهده بگیرد، نه وزیر بهداشت.
بهروز بنیادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از جمله نمایندگانی است که از وضع موجود گلایه دارد. او به رویداد۲۴ میگوید: کشور در شرایط بحرانی است و مدیریت دقیقی وجود ندارد، مثلا پس از گذشت ماهها همچنان جمعیت هلال احمر رییس خود را نشناخته و به تازگی سرپرست انتخاب شده است.
او میگوید: ما در بحث قرنطینه شهرها زمان را از دست دادیم. قرنطینه باید هنگامی که اولین موارد ابتلا در کشور کشف شد، اعمال میشد. متاسفانه در حال حاضر همه استانهای کشور آلوده به این ویروس شدهاند و به همین سبب فرصت برای قرنطینه کانونهای شیوع ویروس کرونا از دست رفته است. شاید قرنطینه در شرایط کنونی تاثیر چندانی نداشته باشد، اما همچنان باید بر محدودکردن رفتوآمدها تمرکز کنیم. باید از آلودهتر شدن استانهایی که به نسبت شرایط بهتری دارند، با افزایش محدودیت در ترددها و کنترل بیماران، جلوگیری کنیم. همچنین باید با تمام قوا به یاری استانهای آلودهتر که شرایط بحرانی دارند بشتابیم تا شاهد اتفاقی بدتر از این نباشیم.
عضو ستاد مبارزه با ویروس کرونا در پاسخ به این پرسش که چه افراد یا سازمانهایی در فرصتسوزی برای قرنطینه قم مقصر بودند؟ اظهار داشت: بهنظر من وزرات بهداشت دیر به تشخیص رسید و اگر زودتر به نتیجه میرسید خیلی بهتر میتوانست روی به پیشگیری از این ویروس بیاورد، هر چند وزارت بهداشت مدعی است که هشدارها و دستورالعملهای لازم را از ششم بهمنماه داده بوده، اما خیلی از دستگاهها این مسئله را جدی نگرفتند. تا زمانی که بسیاری از مسئولان به ویروس کرونا مبتلا نشدند، کسی این بحران را باور نمیکرد و برای مقابله با آن اقدامی جدی انجام نمیداد، اما به مجرد اینکه وزیر، معاون وزیر، فرماندار و دیگر مسئولان مبتلا به ویروس کرونا شدند یواشیواش موضوع جدی شد. حال و پس از کنترل این بحران و بازگشت به شرایط عادی باید با تحقیق و تفحص، افرادی که در این راستا قصور کردند را شناسایی و آنها را وادار به پاسخگویی کرد که چرا تا این اندازه در گرفتن تصمیم، سهلانگاری کردند.
منبع: رویداد۲۴