- چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳2025 January 01

دو هفته نامه آیت ماندگار

سرمقاله
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۷۵۷۴
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۰۹ دی ۱۴۰۳ - 29 December 2024
در آیت ماندگار بخوانید

هر آنچه باید از فواید نارنگی دانست

نارنگی نسبت به سایر مرکبات هم‌شکل خود، همچون پرتقال و گریپ فروت از مواد مغذی و آب بیشتری تشکیل شده است. این میوه محبوب پاییزی حدود ۸۵ درصد آب دارد؛ از همین‌رو می‌تواند تا حدی مشکل کم‌آبی را برای افرادی که در نوشیدن آب غفلت می‌کنند، برطرف کند.

فواید نارنگی

آیت ماندگار - هدی کاشانیان: نارنگی یک میوه خوشمزه، کم‌کالری و سرشار از مواد مغذی است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. این میوه علاوه بر طعم مطبوع، به دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی، به بهبود عملکرد بدن کمک می‌کند. 

ارزش غذایی نارنگی

نارنگی نسبت به سایر مرکبات هم‌شکل خود، همچون پرتقال و گریپ فروت از مواد مغذی و آب بیشتری تشکیل شده است. این میوه محبوب پاییزی حدود ۸۵ درصد آب دارد؛ از همین‌رو می‌تواند تا حدی مشکل کم‌آبی را برای افرادی که در نوشیدن آب غفلت می‌کنند، برطرف کند.

خواص نارنگی چیست؟

۱. تقویت سیستم ایمنی

آنتی‌اکسیدان نقش مهمی در کاهش تجمع رادیکال‌های آزاد و اثرات مخرب استرس اکسیداتیو دارد. این میوه به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌هایی همچون بتا کریپتوزانتین و فلاونوئید‌ها احتمال بروز بیماری‌هایی مانند سرطان، آرتریت، التهاب مزمن، سکته مغزی و مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد. شما می‌توانید از خواص نارنگی سبز به دلیل داشتن قدرت بالای آنتی‌اکسیدان در جهت جلوگیری از آسیب به مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن استفاده کنید.

۲. حفظ سلامت پوست

افزودن نارنگی به رژیم غذایی روزانه می‌تواند به خاطر محتوای ویتامین C این میوه و تاثیر آن بر ساخت کلاژن باعث زیبایی و سلامت پوست شود. کلاژن فراوان‌ترین پروتئین در بدن است که به بافت‌های پیوندی بدن مانند پوست ساختار، استحکام و ثبات می‌دهد. با افزایش سن میزان کلاژن در بدن کاهش پیدا می‌کند. با این حال، ویتامین C باعث سنتز کلاژن می‌شود و می‌تواند بر بهبود زخم‌ها و کاهش علائم پیری مانند چین و چروک پوست تاثیرگذار باشد. علاوه بر این، خواص آنتی‌اکسیدانی ویتامین C می‌تواند با کاهش سرعت آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد به پوست، علائم پیری را کاهش دهد.

۳. بهبود سلامت قلب

فیبر موجود در نارنگی به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در نارنگی مانند ویتامین C، تانگریتین و نوبیلتین می‌توانند در سلامت قلب نیز بسیار موثر باشند. مطالعاتی که بر روی انسان و حیوان انجام شده نشان داده است که ویتامین C با کاهش فشار خون و تجمع پلاکت‌ها می‌شود. نتیجه این مساله، بهبود عملکرد رگ‌های خونی و کاهش تری‌گلیسیرید و کلسترول‌های بد، و در نهایت کاهش خطر بیماری‌های قلبی است. به طور مشابه، تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهد تانگریتین و نوبیلتین می‌توانند باعث کاهش کلسترول کل و تری‌گلیسیرید شوند که خطر ابتلا به تصلب شرایین، یعنی تنگی عروق ناشی از تجمع پلاک‌ها را کاهش می‌دهد. تصلب شرایین فاکتور خطری برای حمله‌ی قلبی و سکته است.

۴. کمک به کاهش وزن

نارنگی هم مانند سایر میوه‌ها می‌تواند برای رژیم لاغری مناسب باشد. مصرف نارنگی با افزایش میزان فیبر دریافتی روزانه به لاغری کمک می‌کند. مرکبات از جمله نارنگی حاوی فیبر نامحلول مانند سلولز و لیگنین هستند. این نوع فیبر‌ها با کند کردن روند انتقال غذا در دستگاه گوارش، باعث ایجاد حس سیری می‌شوند. این مساله به نوبه‌ی خود اشتها را تنظیم می‌کند که می‌تواند منجر به کاهش وزن شود. علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که فیبر دریافتی بیشتری دارند نسبت به افرادی که کمتر فیبر مصرف می‌کنند، بیشتر قادر به حفظ وزن خود یا جلوگیری از افزایش وزن هستند.

۵. بهبود گوارش

نارنگی به دلیل داشتن فیبر بالا و آب فراوان، یک میوه بسیار مفید برای بهبود عملکرد گوارش و درمان یبوست به‌شمار می‌آید. اغلب اطباء طب سنتی، افزایش حرکت روده را از خواص نارنگی با پوست می‌دانند. چرا که فیبر موجود در نارنگی، مخصوصاً در پوست سفید داخلی آن، باعث بهبود حرکات روده و پیشگیری از یبوست می‌شود. از طرفی، این میوه سرشار از آب است و می‌تواند با نرم کردن مدفوع، عمل دفع را آسان‌تر کند. یکی دیگر از فواید نارنگی، تنظیم اسید معده است که تاثیر زیادی در کاهش مشکلات گوارشی همچون سوءهاضمه و نفخ دارد.

خواص نارنگی

۶. خواص نارنگی در بارداری

مرکباتی مانند نارنگی به دلیل داشتن ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و جنین کمک می‌کنند. همچنین، طعم ترش و شیرین نارنگی می‌تواند برای کنترل تهوع صبحگاهی زنان باردار مفید باشد. علاوه بر این موارد، نارنگی سرشار از فولات، پتاسیم و تیامین است که همگی برای رشد سلولی و کاهش خطر نقایص مادرزادی در جنین ضروری هستند.

۷. بهبود سلامت استخوان‌ها

مطالعات نشان داده‌اند افرادی که ویتامین C و پتاسیم بیشتری مصرف می‌کنند (که هر دو در نارنگی موجود است.) تراکم استخوان‌هایشان افزایش یافته و شکستگی استخوان کمتری را تجربه می‌کنند. نارنگی به دلیل داشتن فسفر و کلسیم بالا یکی از میوه‌هایی است که خوردن آن برای حفظ سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. همچنین ویتامین‌های A ،B و B۲ موجود در نارنگی در سلامت استخوان‌ها تاثیرگذار هستند.

۸. خواص ضدسرطانی

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، نارنگی حاوی آنتی‌اکسیدان‌های مفیدی است که با سرطان مبارزه می‌کنند. ویتامین C موجود در این میوه نقش موثری در جلوگیری از رشد و گسترش تومور دارد، همچنین می‌تواند به بهبود زخم پس از جراحی کمک کند. برخی تحقیقات نشان می‌دهند، ویتامین C اثربخشی شیمی‌درمانی را تا حد زیادی افزایش می‌دهد و باعث کاهش عوارض جانبی ناشی از آن می‌شود.

۹. مفید برای سلامت لثه‌ها

یکی از خواص نارنگی، فواید آن برای لثه‌ها است. محققان ثابت کرده‌اند افرادی که دوز روزانه ویتامین C خود را دریافت نمی‌کنند، ۲۵ درصد بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به التهاب لثه هستند. لثه این افراد معمولاً پف کرده و قرمز است و موقع مسواک زدن خونریزی می‌کند. خوردن نارنگی یک گزینه آسان برای حفظ فرم دهان و لثه شما است.

۱۰. نارنگی برای مردان

نارنگی یک میان وعده خوشمزه و مغذی است که برای سلامتی مردان بسیار مفید است. این میوه حاوی ویتامین C، فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و پتاسیم است که می‌توانند در تقویت سیستم ایمنی، کاهش خطر بیماری‌های قلبی، کنترل قند خون، بهبود عملکرد روده، حفظ سلامت پوست و مو، بهبود عملکرد مغز و حافظه و افزایش سطح تستوسترون مؤثر باشد. نارنگی همچنین می‌تواند در پیشگیری از سرطان، سنگ کلیه، یبوست، آنمی و افسردگی کمک کند.

مضرات احتمالی مصرف نارنگی

•    آلرژی

برخی از افراد ممکن است به مرکبات حساسیت داشته باشند. آلرژی به مرکباتی همچون نارنگی می‌تواند با عوارضی همچون سوزن سوزن شدن، خارش، قرمزی، تورم یا حتی سوزش پوست شود. برخی افراد نیز ممکن است دچار مشکلات گوارشی یا تنفسی شوند. اگر به مرکبات حساسیت دارید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

اخبار مرتبط
نظرشما
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار