- جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳2024 November 22

دو هفته نامه آیت ماندگار

سرمقاله
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۲۰۴۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ - 30 March 2020
جعفرزاده‌ایمن‌آبادی:

کارگران بیکار شده بر اثر کرونا، حاجی فیروز‌ خیابان‌ها شده‌اند/ به فکر پساکرونا باشیم

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: بنگاه‌های اقتصادی زودبازده و یا کسب و کار‌های خرد به تبع شیوع ویروس کرونا در معرض آسیب بیشتری هستند و باید مورد حمایت‌های ویژه قرار بگیرند. پیشنهاد من به وزیر اقتصاد این بود که انتقال سررسید اقساط به سه ماه بعد منتقل شود تا فشار روانی وارد شده بر این بنگاه‌ها کاهش پیدا کند، اما متاسفانه این امر با کندی انجام شد.

آیت ماندگار- اکرم جدیدی‌ممتاز: جامعه نیازمند امنیت روانی است. مهار آسیب‌های اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا یکی از نگرانی‌هایی است که از بطن مقابله با کووید۱۹ به‌وجود آمده است. این دغدغه نه‌تنها تمام سیاست‌گذاران و مسئولان را به عرصه نبرد دعوت کرده است، بلکه تعطیلی بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی به‌ویژه در شهر‌هایی که شیوع بالاتری را داشته‌اند، باعث شده است.

حال همه کسب و کار‌ها دچار ضرر‌های مالی شدند و از طرفی نمی‌دانند این وضعیت تا چه زمانی ادامه پیدا خواهد کرد. بدیهی است که رکود چرخه اقتصادی که البته تا همین امروز هم اثرات آن نمایان شده است می‌تواند در آینده نه چندان دور از مشکلات اجتناب‌ناپذیر این مهمان ناخوانده در کشور باشد.

غلامعلی جعفرزاده‌ ایمن‌آبادی، نماینده رشت در مجلس دهم به گفت: وجود ویروس کرونا و شیوع سریع آن که به‌دلیل عدم‌قرنطینه شهرها، ضعف زیرساخت‌های پزشکی و درمانی و همچنین عدم‌ رعایت و همکاری برخی از مردم صورت گرفته است، کار مملکت را تا حدود زیادی در دست‌انداز انداخته است.

وی افزود: همین اشکالات زیرساختی و برخی همکاری نکردن‌ها باعث شده که این ویروس منحوس بیش از زمان پیش‌بینی شده ادامه داشته باشد. وجود هرچه بیشتر این ویروس در کشور یعنی آسیب جدی بر پیکره اقتصادی. وقتی کار‌ها به موقع انجام نشود و عده‌ای هم به توصیه‌ها گوش ندهند و کار خود را انجام دهند، یعنی اقدامات پیشگیرانه به علت سرعت بالای شیوع ویروس به موفقیت چشمگیری منجر نخواهد شد.

نماینده رشت تصریح کرد: با وجود برخی ناهماهنگی‌ها جا دارد به‌طور ویژه از تیم‌های درمانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار گرفته‌اند تشکر کنم. امروز همه آن‌ها به ما ثابت کردند که حاضرند برای مردم کشورشان جانفشانی کنند و معلوم نیست اگر این افراد تا این اندازه خالصانه پا به میدان نمی‌گذاشتند و دلخوری‌های گذشته خود را مطرح می‌کردند چه بلایی بر سر کشور می‌آمد. از طرفی خوشحالم که به‌عنوان اولین نفر، طی توییتی اعلام و به وزیر بهداشت و درمان پیشنهاد کردم افرادی که تحت عنوان کادر درمانی در راه مبارزه با کرونا جانشان را از دست دادند، شهید خدمت اعلام شوند که خوشبختانه با پیشنهاد دکتر نمکی و با نظر مثبت رهبر انقلاب این موضوع به واقعیت تبدیل شد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به بنگاه‌هایی که این روز‌ها بیشتر در معرض آسیب هستند گفت: بنگاه‌های اقتصادی زودبازده و یا کسب و کار‌های خرد در معرض آسیب بیشتری هستند و باید مورد حمایت‌های ویژه قرار بگیرند. پیشنهاد من به وزیر اقتصاد این بود که انتقال سررسید اقساط به سه ماه بعد منتقل شود تا فشار روانی وارد شده بر این بنگاه‌ها کاهش پیدا کند، اما متاسفانه این امر با کندی انجام شد. ضمن اینکه این یک کار کوچک است و لازم است تصمیمات حمایتی دیگری هم برای آن‌ها در نظر گرفته شود. در قبال اثرات منفی اقتصادی این ویروس، این اپیدمی اثرات منفی اجتماعی، اخلاقی، سیاسی و روحی - روانی هم دارد. اگر اکنون برای ایجاد یک کارگروه و اتاق فکر نسبت به درمان و اقدام این مشکلات کاری انجام ندهیم تا آسیب‌ها را به حداقل برسانیم در پساکرونا با مشکلات بیشتری روبرو خواهیم شد.

رییس فراکسیون مستقلین ادامه داد: تولید محتوا برای خانواده‌ها در این ایام و شرایط فعلی و انجام کار فرهنگی از اموری است که وزارت ارشاد و صدا و سیما باید سریع به آن بپردازد تا مردم به لحاظ روحی و روانی شارژ شوند.

وی افزود: متاسفانه تفکرات ما سلبی است نه ایجابی. اکثر ما یاد گرفتیم بزنیم، محاکمه کنیم و حذف کنیم. هیچ‌کس ایجابی فکر نمی‌کند. الان مردم غمگین و افسرده هستند. جایگاه ایجاد شادابی و نشاط کجاست و متولی آن کیست؟ چرا نباید تصمیماتی را اعلام کنیم که تمام بنگاه‌های اقتصادی بدانند که اگر این ویروس تا چند ماه دیگر هم ریشه‌کن نشود خطر جدی کسب و کار آن‌ها را تهدید نخواهد کرد و آن‌ها می‌توانند پس از این دوران با قدرت کار خود را دنبال کنند؟

جعفرزاده اظهار داشت: در کسب و کار‌های خرد، نگاه ما بزرگ نشده است. دقت کرده‌اید در چند روز اخیر چقدر بر تعداد حاجی فیروز‌ها افزوده شده است؟ آیا این‌ها همان کارگران و افراد بیکار شده نیستند؟ کارگران شرافت‌مندی که برای کسب روزی، صورت‌هایشان را سیاه می‌کنند و به‌رغم امکان مبتلا شدن به ویروس به خیابان‌ها می‌آیند. در حالی که آمریکا برای حمایت از هر خانواده در شرایط فعلی هزار دلار بودجه یعنی یک تریلیون دلار آمریکا را در نظر گرفته تا آن‌ها از خانه‌هایشان بیرون نیایند. حال باید پرسید ما چه اقدامی کرده‌ایم؟

نماینده رشت در پایان گفت: به جرات می‌گویم بعد از کرونا در جامعه شاهد افزایش طلاق و اختلافات خانوادگی خواهیم بود. متاسفانه هنوز برای رویداد‌های پس از کرونا هیچ برنامه‌ای نداریم. اخیرا به یکی از فرماندهان نیروی انتظامی گفتم در صورت زمان‌بری کنترل ویروس به‌طور قطع شما باید نیرو‌های امنیتی شبانه خود را افزایش دهید، زیرا دغدغه معیشت و امنیت مردم مشکل جدی پیدا خواهد کرد.

منبع: اقتصاد۲۴
نظرشما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
امیدوار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۵
به امید روزهای خوب
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار