کمکم در حال نزدیکشدن به پایان زمان طرح فاصلهگذاری اجتماعی هستیم و باید منتظر بود و دید آیا این طرح تمدید خواهد شد یا خیر؟ طرحی که باور بسیاری از کارشناسان قابل قبول بود، اما دیر انجام شد.
آیت ماندگار- محمد آیتی: کمکم در حال نزدیکشدن به پایان زمان طرح فاصلهگذاری اجتماعی هستیم و باید منتظر بود و دید آیا این طرح تمدید خواهد شد یا خیر؟ طرحی که باور بسیاری از کارشناسان قابل قبول بود، اما دیر انجام شد.
در این بین، عدهای عملکرد حاکمیت در مقابله با ویروس کرونا را محکوم و عدهای با ستایش برخی تصمیمات نقدهایی را هم بر آن وارد میکنند.
در همین رابطه، مسعود رضایی نماینده شیراز در مجلس دهم گفت: عملکرد هر کشور و نهادی باید متناسب با شرایط خاص خودش سنجیده شود. قضاوت درباره عملکرد باید با توجه به امکانات موجود انجام گیرد که این امر کمی دشوار است.
وی افزود: تلاشها و زحمات مسئولان در راستای کنترل این بحران در جای خود شایسته تقدیر است، اما آنچه غیرقابل انکار است ضعف مدیریت ما در پیشگیری است. در بخش درمان اقدامات زیادی صورت گرفته است، اما در خصوص پیشگیری بسیار ناتوان بودهایم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شعاریبودن جو مملکت را از دلایل شکست در پیشگیری از وقوع این بحران دانست و اظهار داشت: این موضوع جدیدی نیست. از ابتدای انقلاب تاکنون ما در پیشگیری و مواجه به موقع با بحران شکست خوردهایم. در طی این 40 سال انقلاب، همواره اتفاقات ناخوشایندی رخ داد که شاید اگر ما به پیشگیری توجه بیشتری کرده بودیم و وحدت ملی تشکیل داده بودیم این اتفاقات پیش نمیآمدند یا عواقب کمتری از خود بهجای میگذاشت. امیدوارم اینبار بتوانیم درس عبرتی بگیریم و از اتفاقات بعدی جلوگیری کنیم.
او تشریح کرد: از آنجایی که کشور ما مراودات سیاسی - اقتصادی فراوانی با چین داشت، ما باید احتمال ورود این ویروس به کشور را میدادیم و نکات بهداشتی داخلی و خارجی در جلوگیری از ورود این اپیدمی به کشور را رعایت میکردیم. باید مراودات خارجی با کشور چین را بهشدت کاهش میدادیم و افرادی که به این کشور رفتوآمد داشتند را تحت نظر قرار داده و در صورت لزوم قرنطینه میکردیم. نه تنها این اقدامات بهطور تمام و کمال انجام نشد، بلکه در داخل هم با اهمالکاری، ورود این بیماری به کشور ماهها بعد اعلام شد. در صورتی که این رخدادها پیش نمیآمدند در حال حاضر تعداد مبتلایان بهمراتب کمتر و به سبب آن، توانایی مقابله کادر درمان با این بیماری بیشتر بود.
رضایی با اشاره با ابتلای تعدادی از مسئولان به این ویروس افزود: رسیدن این ویروس به افراد رده بالای دولت نشان شیوع گسترده و بیرویه این بیماری است که خود مهر تاییدی بر بیکیفیتی راهکارهای دولتمردان در پیشگیری از این بحران است.
نماینده شیراز با تاکید بر اهمیت پیشگیری در مبارزه با این بیماری گفت: استانها و شهرهایی که زودتر اقدامات لازم برای مقابله با کرونا را انجام دادند از نظر آمار مبتلایان وضعیت بهتری دارند. بهعنوان مثال استان فارس با وجود دربرداشتن جمعیت بسیار زیاد آن هم در حدود 5 میلیون نفر و وسعت جغرافیایی نسبت به سایر استانها وضعیت بهتری دارد. مردم این استان از دو هفته قبل از ورود این اپیدمی به استان فارس راهها را بر روی مسافران بستند و با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی بستر را برای اقدامات مسئولان و استانداری فراهم آوردند.
عضو کمیسیون اجتماعی با اشاره به عواقب اقتصادی پیشرو خاطر نشان کرد: باید از این بحران درس عبرت بگیریم و از حالا برای مقابله با بحران اقتصادی پساکرونا برنامهریزی کنیم. اقتصاد کشور در این مدت صدمههای شدیدی دیده و بسیار آسیبپذیر شده است. اگر به فکر پیشگیری و چگونگی مواجه با این چالشهای اقتصادی نباشیم، مسائل جدید و حتی سختتری گریبانگیر کشور خواهد شد. با احتمالات وزارت کار 25 میلیون نفر پس از این بحران بیکار میشوند. دولت باید از حالا به فکر رسیدگی به این وضع باشد. باید تجدیدنظری اساسی در روابط داخلی و خارجی مملکت صورت گیرد. باید با ایجاد وحدت ملی و اندیشیدن تدابیر لازم کشور را از این مهلکه نجات دهیم.
منبع: روزنو