- پنجشنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۴2025 April 10

دو هفته نامه آیت ماندگار

سرمقاله
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۲۳۰۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 05 May 2020

آیا معده درد نشانه ابتلا به کرونا است؟

یک متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص معده درد و ارتباط آن با ابتلا به کرونا ویروس توضیحاتی را ارائه کرد.


آیت ماندگار- محبوبه علیزاده فلوشیپ پیشگیری و کنترل عفونت‌های بیمارستانی، در پاسخ به این سوال که آیا معده درد از علائم ابتلا به ویروس کرونا است، گفت: در بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید، علائم گوارشی در مقایسه با علائم تنفسی، شیوع کمتری دارند. بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، اسهال و یا درد شکمی از جمله علائم گوارشی هستند که ممکن است در این بیماران ایجاد شوند.

او افزود: با توجه به تظاهرات متنوع کووید ۱۹، نمی‌توان با قطعیت گفت که درد معده از علائم ابتلا به این ویروس هست یا نه؛ ولی اگر در فردی فقط درد معده وجود داشته باشد، به ویژه درد‌های مزمن، ممکن است نشانه‌ای از زخم معده و یا دوازدهه یا سایر بیماری‌های مربوط به دستگاه گوارش باشد که ربطی به ویروس کرونا ندارد؛ بنابراین افراد با درد معده، بهتر است با پزشک خود مشورت کرده تا علت آن دقیق‌تر بررسی شود.

علیزاده در ادامه بیان کرد: سرفه‌های خشک، مکرر و تب بالای ۳۷.۷ درجه سانتیگراد، از علائم اصلی ابتلا به ویروس کرونای جدید هستند که به دلیل شباهت این علائم با سایر بیماری‌های تنفسی و عفونی، تنها راه تشخیص قطعی ابتلا به ویروس کرونا انجام آزمایش و استفاده از کیت‌های تشخیصی است.


او در پایان گفت: مشورت با پزشکی آگاه یا استفاده از منابع خبری و اطلاعاتی معتبر در زمینه ویروس کرونا، می‌تواند به افراد برای تشخیص علت علائم بیماری کمک کند. همچنین افراد باید توجه داشته باشند که در صورت بروز علائم خفیف این بیماری، تا حد امکان به مراکز درمانی مراجعه نکرده و در خانه به خودمراقبتی بپردازند. داشتن رژیم غذایی سالم، استراحت کافی، رعایت قرنطینه، کاهش تماس با دیگر افراد حاضر در خانه، رعایت بهداشت فردی و استفاده از وسایل حفاظت فردی برای پیشگیری از انتقال بیماری به افراد دیگر، از مواردی است که افراد با علائم خفیف بیماری کووید ۱۹ در قرنطینه خانگی و خودمراقبتی باید به آن‌ها توجه داشته باشند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نظرشما
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار