- چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳2024 December 04

دو هفته نامه آیت ماندگار

سرمقاله
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۲۶۰۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 18 May 2020

اثربخشی یک داروی ضد ویروس در درمان بیماران کووید ۱۹

دانشمندان کانادایی دریافتند که داروی ضد ویروس اینترفرون می‌تواند باعث تسریع در روند بهبودی بیماران کووید ۱۹ شود.


آیت ماندگار- طبق مطالعه‌ای که توسط محققان بین المللی به سرپرستی مؤسسه تحقیقاتی بیمارستان عمومی تورنتوی کانادا انجام شده است، داروی اینترفرون (IFN - α۲b ) ممکن است به طور قابل توجهی در روند بهبودی بیماران کووید ۱۹ موثر باشد و سطح پروتئین‌های التهابی را در این بیماران کاهش دهد.

محققان برای اولین بار نشان دادند علاوه بر اینکه این داروی ضد ویروسی می‌تواند باعث تسریع در روند بهبودی بیماران کووید ۱۹ شود، همچنین می‌تواند باعث کاهش پیشرفت این بیماری همه‌گیر در سراسر جهان شود.

این محققان کانادایی دریافتند سال‌های زیادی است که از داروی اینترفرون برای درمان استفاده می‌شود، به طور متوسط مصرف این دارو مدت زمان شیوع ویروس در دستگاه تنفسی فوقانی را حدود ۷ روز کاهش می‌دهد.

به گفته این محققان این دارو همچنین باعث کاهش دو پروتئین التهابی اینترلوکین (interleukin (IL) -۶) و CRP (پروتئین واکنشی) در خون بیماران مبتلا به کووید ۱۹ می‌شود.

اینترفرون‌ها، خط دفاعی بدن هستند

اینترفرون‌ها نوعی از پروتئین‌ها هستند که از سلول‌های میزبان آلوده به ویروس آزاد شده و موجب تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن می‌شوند، در واقع اینترفرون‌ها ملکول‌هایی در بدن هستند که با مقاوم ساختن سلول به حمله ویروسی، می‌توانند علیه آن‌ها وارد عمل شوند.

اینترفرون‌ها مراحل مختلف چرخه زندگی ویروس را مورد هدف قرار می‌دهند و از تکثیر آن‌ها جلوگیری می‌کنند و همچنین با فعال کردن سلول‌های مختلف ایمنی در پاکسازی عفونت نقش دارند، با این حال برخی ویروس‌ها می‌توانند به این مکانیسم طبیعی بدن غلبه کرده و آن را متوقف کنند.

النور فیش، سرپرست این گروه تحقیقاتی از دانشگاه تورنتو، گفت: اگر ویروس، تولید اینترفرون را متوقف کند، درمان با اینترفرون موجب دفع توقف مکانیسم دفاعی بدن می‌شود.

استفاده از اینترفرون‌ به جای آنتی‌ویروس

او افزود: به جای ایجاد یک آنتی ویروس برای هر ویروس جدید، من معتقدم که باید از اینترفرون‌ها برای درمان بیماران کووید ۱۹ استفاده کنیم، چراکه فواید درمانی این دارو در زمان شیوع بیماری سارس در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ هم ثابت شده بود.

فیش ادامه داد: در این مطالعه برای اولین بار اثر درمانی اینترفرون به عنوان یک داروی ضدویروسی نشان داده شده، این دارو با کاهش در زمان بهبودی بیماران کووید ۱۹ می‌تواند از اقدامات بهداشت عمومی محسوب شود.

به گفته سرپرست این تیم تحقیقاتی، انجام کارآزمایی بالینی گام بعدی این گروه تحقیقاتی است.


اینترفرون باعث کاهش التهاب در خون بیماران کووید ۱۹ می‌شود

در این مطالعه، محققان اثربخشی داروی اینترفرون را در ۷۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ووهان چین بررسی کردند، به گفته محققان هیچکدام از این بیماران نیاز به مراقبت‌های شدید یا دستگاه‌های تنفس مصنوعی نداشتند.

محققان گفتند که درمان با اینترفرون می‌تواند ترشحات ویروسی از دستگاه تنفسی فوقانی و همچنین میزان عوامل التهابی در خون  بیمارانی با علائم شدید کووید ۱۹ را کاهش دهد.

این مطالعه در مجله Frontiers in Immunology منتشر شده است.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
نظرشما
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار