- جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳2024 November 22

دو هفته نامه آیت ماندگار

سرمقاله
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۲۶۱
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۱ - ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - 25 October 2016
محمدهادی جامعی در گفت‌وگو با آیت ماندگار:

پیشرفت کارآفرینان در گرو نگاه دولتمردان

محمدهادی جامعی
گروه اجتماعی: محمدهادی جامعی یکی از مدیران موفق بخش خصوصی کشور است که سابقه سه دهه فعالیت اقتصادی را در کارنامه خود دارد. وی بر این باور است که هر فرد برای شکوفایی و اثبات در حوزه فعالیت خود، باید قدرت بالای ریسک‌پذیری را داشته باشد و در این راستا هرچه شجاعت توأم با منطق بیشتر شود بازدهی و خروجی کار هم به همان میزان بالا می‌رود. البته بخشی از موفقیت مدیران، بستگی به فضای عمومی جامعه و نگاه دولتمردان دارد. در هر کشوری اگر حمایت از کارآفرین و سرمایه‌گذار در دستور کار نباشد مسیر رشد و بالندگی کُند و یا متوقف می‌گردد.

مهم‌ترین ویژگی‌های یک مدیر موفق را در چه می‌دانید؟
هر فردی که بنا داشته باشد در حوزه‌ای موفق شود باید نسبت به آن کار متعهد باشد و از قدرت تصمیم‌گیری برخوردار باشد. اتلاف وقت و مردد بودن یکی از اصلی‌ترین موارد عدم موفقیت است. پس از تصمیم‌گیری باید باقدرت به دنبال اجرا رفت و سریع‌ترین راه را برای نتیجه گرفتن طی کرد. مشورت و خرد جمعی در همه کارها نسخه شفابخش است و هرگاه افراد از این عامل حیاتی فاصله بگیرند به مشکل برمی‌خورند. در فرایند کار و هنگام برخورد با مشکل نباید جا زد بلکه باید مسیری جدید را کشف کرد و باروحیه و باصلابت راه را ادامه داد. یک مدیر برای رسیدن به موفقیت نباید خیلی خود را درگیر جزئیات کند زیرا وسواس بیش‌ازحد، فرد و سیستم را از اصل هدف دور نگه می‌دارد. ریسک‌پذیری تا حدی که همراه با منطق باشد شجاعت است، ازاین‌رو ریسک توأم باعقل می‌تواند نقشه راه مدیر موفق باشد. رعایت اخلاق، ازخودگذشتگی و تزریق روحیه و پاداش به زیرمجموعه از دیگر عوامل اساسی در موفقیت یک مدیر است.

جنسیت در انتخاب مدیر و حمایت افراد در کشور ما چه شرایطی را دارد؟
به‌هرحال در کشور ما حضور مردان در منصب‌های دولتی و بخش خصوصی به‌مراتب بیشتر از زنان است و در همین رابطه در برخی مواقع در حق زنان اجحاف‌هایی هم صورت گرفته است. هرچند زنان هم خود در راستا مقصرند و کمتر دیده‌شده که از تمام توان و پتانسیل خود برای تبدیل‌شدن به مدیر موفق استفاده کنند. البته بخش زیادی از این اتفاق ریشه در نگاه فرهنگی جامعه دارد. خوشبختانه در این سال‌های اخیر وضعیت زنان به‌مراتب بهتر از گذشته شده است و امروز ۴۰% از کارآفرینان کشور را زنان تشکیل می‌دهند. من تصور می‌کنم اگر زنان ایران کمی بیشتر به یکدیگر اعتماد کنند در آینده شاهد ظهور و بروز زنان مدیر و کارآفرین بیشتری خواهیم بود.

به نظر شما در شرایط کنونی، مسئولین از کارآفرینان آن‌طور که بایدوشاید حمایت می‌کنند؟
در اینجا لازم است دو نکته را بیان کنم. اول آنکه فرهنگ کارآفرینی در کشورمان کم‌کم در حال جا افتادن است و اگر درگذشته و حتی هم‌اکنون به نحو احسن حمایتی صورت نگرفته به خاطر نبود این فرهنگ بوده است یعنی مسئولین آن اعتماد لازم را به کارآفرینان نداشتند که خوشبختانه به‌مرور این مسئله در حال حل شدن است. نکته دوم اینجاست که وقتی چرخ اقتصادی مملکت درست نچرخد این آسیب به تمام بخش‌ها وارد می‌شود و کارآفرینان هم از این موضوع مستثنی نیستند. وقتی بودجه لازم در کشور نباشد نمی‌شود امکانات قابل قبولی را در اختیار کارآفرینان یا سرمایه‌گذاران گذاشت. در سال‌های اخیر که تحریم‌ها با سخت‌ترین شرایط به کشور تحمیل شد این عدم‌حمایت به دلیل نبود بودجه کافی خودش را خیلی پررنگ‌تر از همیشه نشان داد. به عبارتی در این سال‌ها که فرهنگ کارآفرینی جا افتاد با مشکل کمبود بودجه و عدم‌حمایت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری از سوی مسئولین روبرو شدیم. امیدوارم در دوران پسابرجام تحریم‌ها هم به‌مرور برداشته شود تا شرایط و فضای سالم اقتصادی با حمایت دولتمردان ایجاد شود.

نگاه دولتمردان به کارآفرینان به چه نحوی است؟
متأسفانه در کشور دچار سیاست زدگی شده‌ایم و سیاست در تمام ابعاد زندگی قابل‌مشاهده است. گاهی یک کارآفرین به دلیل آنکه مواضع غیرهمسویی با مدیر مربوطه دارد باعث می‌شود از کمک آن تشکیلات محروم شود و یا برعکس. گاهی هم نگاه مدیران دولتی به کارآفرینان نگاه جناحی نیست و از روی بی‌اعتقادی و بی‌اعتمادی حمایت لازم را از کارآفرین به عمل نمی‌آورند. به‌هرتقدیر ابتکار عمل در دستان دولتمردان است و کارآفرینان پیشرفت خود را درگرو تصمیمات مدیران ارشد می‌دانند. چه در ایران و چه در هر کشور دیگری اگر مدیران تصمیم گیر و تصمیم‌ساز از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران حمایت شایسته‌ای را به عمل نیاورند مسیر رشد و بالندگی کُند و یا متوقف می‌شود.

در پایان اگر حرف خاصی دارید بفرمایید؟
در کشورمان افراد خوش‌ذوق زیادی داریم که برای موفقیت در حوزه کاری خود نیازمند حمایت دولتی هستند. گاهی برخی از این افراد برای پیشرفت محتاج به یک وام چندمیلیونی هستند ولی به خاطر همین مقدار پول اندک از کار بازمی‌مانند. گاهی هم دیده می‌شود که بعضی از نهادهای دولتی اسراف‌های بی‌حدوحصری می‌کنند که اگر آن هزینه‌ها انجام نمی‌شد، آب از آب تکان نمی‌خورد. در ایران کارآفرینان برجسته کم نداشتیم که خود را اثبات کردند و امروز خواست این افراد نگاه ویژه‌تر دولت به آن‌هاست. دولتمردان باید بدانند که کمک و حمایت از کارآفرین علاوه بر کمک به چرخه اقتصادی می‌تواند کمک به بخش‌های اجتماعی و فرهنگی جامعه نیز باشد. امید است در آینده نه‌چندان دور شاهد تصمیمات جهادی‌تر در این رابطه از سوی مدیران ارشد کشور باشیم.

شماره 17 دوهفته نامه آیت ماندگار
نظرشما
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار