در حالی محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه از اختصاص هزار میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات بخش پرستاری خبر داده است که دبیرکل خانه پرستار میگوید: پولی که رئیس سازمان برنامه دستور پرداخت آن را به عنوان کارانه پرستاری ابلاغ کرده است معادل یک ماه کارانه پزشکی است
آیت ماندگار- به فاصله کمتر از دو روز دولت خبر از افزایش درآمد کادر پرستاری کشور میدهد؛ در خبر نخست که روز شانزدهم تیر منتشر شد حسن روحانی رئیس جمهوری سازمان برنامه و بودجه را مکلف کرد تا بابت مطالبات پرستاری ۶۰۰ میلیارد تومان اختصاص دهد و در خبر دیگر که دیروز هفدهم تیر منتشر شد محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه بخشنامه پرداخت یک هزار میلیارد تومان کارانه سال ۹۹ بخش پرستاری را ابلاغ کرد.
برای کادر ۱۴۰ هزار نفری پرستاران شاغل در بیمارستانهای دولتی که از زمان شیوع کرونا تاکنون در زمره یکی آسیب پذیرترین اقشار جامعه بوده اند؛ شنیدن این اخبار میتواند تا حدودی مایه دلخوشی و دلگرمی تلقی شود.
محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار در این خصوص به اقتصاد ۲۴ میگوید: کسی نمیداند که ۶۰۰ میلیارد تومانی که رئیس جمهور دستور پرداخت آن را داد با یک هزار میلیارد تومانی که رئیس سازمان برنامه از ابلاغ پرداخت آن خبر داده است چه تفاوتی دارد؟ هرچه باشد دستکم ۴۰۰ میلیارد تومان اختلاف حساب است و بعید است که در این شرایط اقتصادی دولت تصمیم گرفته باشد تا برای قدردانی از زحمات کادر پرستاری چنین اعتباری را اختصاص دهد.
این مقام صنفی خانه پرستار در ادامه میافزاید: همین حالا کادر پرستاری از ۷ تا ۱۵ ماه کارانه پرداخت نشده طلبکار است؛ این مبلغ بسته به دانشگاه علوم پزشکی که پرستاران بخش دولتی در استخدام آن هستند متفاوت است.
وی با یادآوری اینکه پرستاران شاغل در وزارت بهداشت، آخرین بخش از کارکنان دولتی بودند که توانستند بعد از سالها از مزایای کارانه تعریف شده در قانون نظام مدیریت استفاده کنند، افزود: جالب است که دولت تمام پرداختیهای خود به بخش پرستاری را رسانهای میکند؛ ای کاش این شفاف سازی درباره سایر پرداختیهای دولت به کادر درمانی و پزشکی هم صادق بود و مشخص میشد که توزیع منابع در این وزارتخانه تا چه اندازه عادلانه و منصفانه است.
بیشتر بخوانید: چرا پرستاران از استخدام و پاداشهای اخیر رضایت ندارند؟
شریفی مقدم با یادآوری این واقعیت که با شیوع موج دوم کرونا شرایط شغلی کادر درمانی و به ویژه کادر پرستاری دشوارتر از گذشته خواهد شد، افزود: برآوردها حاکی از آن است که این بار خطرات این بیماری ویروسی جدیتر از قبل است و در این میان کادر پرستاری هنوز از خستگی فاز اول شیوع کرونا خارج نشده که با موج دوم مواجه شده است.
وی ادامه داد: با توجه به حساسیت شرایط کنونی و نقش کلیدی که کادر پرستاری در مبارزه با این بیماری برعهده دارد، دور از انتظار نیست که دولت به قصد افزایش رضایت نسبی این قسمت از کادر درمانی تصمیم پرداخت پاداش و کارانه گرفته باشد وگرنه طبق قانون اعتبارات کارانه میبایست از محل منابع درآمدی مراکز درمانی دولتی تامین میشد و هیچ ربطی به اعتبارات دولتی نداشت.
به باور این مقام صنفی هرچند تصمیم دولت برای پرداخت کارانه پرستاری در نوع خود خبری مثبت و امیدوارکننده است، اما این اتفاق در شرایطی است که در سالهای گذشته همواره متولیان بهداشت و درمان کشور کمترین توجه را به بخش پرستاری داشته اند و با رفتار خود در ادوار مختلف ثابت کرده اند که کادر پزشکی تحت هر شرایطی نورچشمیتر و عزیزترند.
وی افزود: اگر غیر این بود هرگز پرداخت مطالبات کارانه پزشکی به مانند مطالبات کارانه بخش پرستاری طولانی مدت و معوقه نمیشد؛ تا همین شیوع کرونا پزشکان هیات علمی ماهانه کارانهای دستکم هزار میلیارد تومانی طلبکار بودند؛ ممکن است این مطالبات نیز با تاخیر پرداخت شده باشد، اما یک واقعیت، غیر قابل انکار است و آن این است که پولی که رئیس سازمان برنامه دستور پرداخت آن را به عنوان کارانه پرستاری ابلاغ کرده است معادل یک ماه کارانه پزشکی است.
شریفی مقدم تاکید کرد: با توجه اینکه کادر پرستاری در طیف متنوعی از بیمارستانهای دولتی مشغول کارند و هر بیمارستان شرایط مالی خاص خود را دارد، نمیتوان به طور دقیق گفت که سهم هر پرستار از این اعتبار چه خواهد بود؛ علاوه بر این با توجه به دستور مشابهی که فقط به فاصله ۲۴ ساعت قبل از سوی شخص رئیس جمهور برای پرداخت ۶۰۰ میلیارد تومان صادر شده بود، نمیتوان به صورت قاطع اعلام نظر کرد و باید دید که صحت موضوع از چه قرار است.
منبع: اقتصاد 24