- چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳2024 November 27

دو هفته نامه آیت ماندگار

سرمقاله
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۴۲۲۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۳۱ تير ۱۳۹۹ - 21 July 2020

چه کسی مقصر گرانی ماسک است؟

در روز‌های اخیر جدال بر سر رعایت نرخ مصوب ماسک بالا گرفته و در حالی که وزارت صنعت، معدن و تجارت داروخانه‌هایی را که ماسک را با قیمت بیش از ۱۳۰۰ تومان عرضه می‌کنند "متخلف" توصیف می‌کند، داروخانه‌ها می‌گویند تاکنون هیچ ماسکی با نرخ مصوب دریافت نکرده‌اند.

 آیت ماندگار- طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) محل عرضه ماسک واحد‌های کارگاهی با نرخ ۱۵۰۰ تومان سوپرمارکت‌ها، خواربارفروشی‌ها ایستگاه‌های مترو و اتوبوس است، اما اولویت اول توزیع ماسک‌های صنعتی، عرضه روزانه دو میلیون ماسک به وزارت بهداشت برای توزیع در مراکز درمانی است و مابقی به قیمت ۱۳۰۰ تومان ابتدا در داروخانه‌ها و بعد در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و فروشگاه‌های اینترنتی توزیع می‌شود.

با این حال گزارش‌های میدانی از بازار نشان می‌دهد که حداقل قیمت ماسک در داروخانه‌ها معمولاً ۲۰۰۰ تومان است و حتی ۲۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومان هم فروخته می‌شود. البته نرخ مصوب در ایستگاه‌های مترو عموما رعایت می‌شود و ماسک به نرخ ۱۵۰۰ تومان در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد. در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها هم معمولا ماسک عرضه نمی‌شود.

در این میان داروخانه‌ها می‌گویند از ابتدای شیوع کرونا در کشور تا امروز، حتی یک عدد ماسک به قیمت مصوب از کانال دولتی در داروخانه‌ها عرضه نشده و صحبت‌های مطرح شده درباره گران‌فروش در داروخانه‌ها را اتهاماتی می‌خوانند که درست نیست، چراکه داروخانه ماسک را گران‌تر می‌خرد و با سود ۱۰ تا ۱۵ درصد مجاز، ماسک را عرضه می‌کند. همچنین به گفته دبیر انجمن داروسازان تهران در حال حاضر برخی توزیع کنندگان به دلیل آشوب بازار فاکتور رسمی صادر نمی‌کنند و اقلام را بدون فاکتور به داروخانه‌ها می‌فروشند. البته داروخانه‌ها به هیچ وجه حق ندارند که حتی به بهانه خدمت رسانی به بیمار، بدون فاکتور رسمی ماسک را خریداری و عرضه کنند، زیرا در این صورت مشمول تعزیر قرار می‌گیرند.

البته به نظر می‌رسد وزارت صمت هم این ادعا را تایید کرده، چراکه رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صمت روز گذشته گفته بود که "هر کسی ماسک را پیش از این قیمت عرضه می‌کند، گران‌فروشی کرده است. ممکن است داروخانه هم بگوید که محصول را گران خریده، اما ما می‌گوییم داروخانه هم نباید بالاتر از قیمت مصوب می‌خریده، بلکه باید مرجع گرانفروش را به سازمان‌های نظارتی معرفی می‌کرده تا با آن‌ها برخورد شود".

البته وزارت صمت وعده داده که در فرآیند سیستمی کردن تولید و توزیع ماسک، اگر تخلف هر یک از شبکه‌های تولید و توزیع احراز شود، سهمیه مواد اولیه آن‌ها قطع می‌شود که این روند می‌تواند مانع از گران‌فروشی ماسک شود.

اظهارات متناقض درباره مواد اولیه تولید ماسک!

موضوع دیگری که به نظر می‌رسد مسئولان وزارت صمت و داروخانه‌داران نسبت به آن اختلاف نظر دارند این است که در حالی که وزارت صمت از تامین مواد اولیه برای تولید روزانه ۱۰ میلیون ماسک خبر می‌دهد، دبیر انجمن داروسازان می‌گوید تولیدکنندگان از مواد اولیه کافی برای تولید برخوردار نیستند یا اینکه باید مواد اولیه تولید ماسک را بر اساس تغییرات نرخ ارز و از بازاری بسیار پرنوسان، تهیه کنند؛ بنابراین قیمت تمام شده تولید ماسک بیش از قیمت مصوب آن است.

طبق گفته انجمن داروسازان یکی از مواد اولیه تولید ماسک شامل پارچه ماسک است که کارخانجاتی که برای تولید این پارچه وجود دارند، کفاف مصرف را برای تولیدکنندگان ماسک نمی‌دهند و اکنون پارچه را به صورت سهمیه‌ای به تولیدکنندگان عرضه می‌کنند. یکی دیگر از مواد اولیه تولید ماسک، کش و تیغه فولادی است که در حال حاضر هر سه این مواد دچار مشکل بوده و قیمت عرضه و خریدی که تولیدکننده ماسک از بازار می‌خرد، با قیمتی که به تولیدکننده جهت عرضه ماسک ارائه می‌دهند، همخوانی ندارد.

منبع: اقتصاد 24
نظرشما
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار