- شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳2024 November 23

دو هفته نامه آیت ماندگار

سرمقاله
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۴۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - 23 July 2020

نگاه به شرق راه حل مشکلات اقتصادی است/ به‌جای سیاست‌های اقتصادی، اقتصاد سیاسی داریم

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس گفت: بهترین راهکاری که دولت می‌تواند انجام دهد و به آن هم رسیده و در پی انجام آن است اینکه نگاه دقیق‌تری به شرق، آمریکای جنوبی و به کشور‌های پیرامون خود داشته باشد، زیرا این کشور‌ها بازار گسترده‌ای با جمعیت بالای ۷۰۰ میلیون نفر دارند و این بازار گسترده می‌تواند در حوزه صادرات به ما کمک کند.


آیت ماندگار- این روز‌ها گرانی‌های لجام‌گسیخته و ساعت‌شمار، مایحتاج عمومی، فاجعه مسکن و اجاره بها و تامین سایر نیازمندی یک زندگی متوسط رو به پایین، کمر بسیاری از ایرانیان را شکسته است و حال خانواده‌های کم‌درآمد با شوک‌های قیمتی روزانه خود را ضعیف‌تر از قبل احساس می‌کنند.

بالارفتن قیمت ارز که به تبع آن، تورم بی‌سابقه‌ای را بر کشور تحمیل کرده است قصد توقف ندارد و در این میان رییس بانک مرکزی مرتباً خبر از آینده بهتر در این حوزه می‌دهد؛ خبر‌هایی که معلوم نیست تحقق آن چه زمانی است.

درماندگی در تامین نیاز‌های اولیه برای کسانی که به‌دنبال خودرو، مسکن و ویلا‌های لاکچری نیستند تبدیل به کابوس شبانه‌روزی شده است. در این روز‌های سخت و نفس‌گیر، حق زندگی برای همه مردم جامعه به‌عنوان بدیهی‌ترین حق زندگی بشری، رنگ باخته و امید به آینده در مردم کاهش چشمگیری یافته است.

در این برهه حساس که حتی اقتصاددانان و کارشناسان راهکار و پاسخی برای حل این معضلات اقتصادی مردم ندارند، به‌راستی فریاد‌های در گلومانده برای حفظ آبرو را چه کسانی می‌شنود؟

جلال رشیدی‌کوچی، نماینده مردم مرودشت  درباره تاثیر بالارفتن قیمت ارز بر بازار‌های موازی مانند مسکن و خودرو گفت: دلیل اینکه بازار‌های موازی حتی با فروش‌های ضربتی از تب و تاب نیفتاد این است که دولت باید در فرصت‌هایی که در دست داشت اقداماتی را انجام می‌داد که تاکنون نداده است. از همان ابتدا مشخص بود اگر دولت تمام تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد بگذارد آن هم سبدی که ته ندارد سرانجام موضوعات به این مشکلات خواهد رسید.

وی افزود: در حال حاضر با مشکلات پیش‌روی کشور، بهترین راهکاری که دولت می‌تواند انجام دهد و به آن هم رسیده و در پی انجام آن است اینکه نگاه دقیق‌تری به شرق، آمریکای جنوبی و به کشور‌های پیرامون خود داشته باشد، زیرا این کشور‌ها بازار گسترده‌ای با جمعیت بالای ۷۰۰ میلیون نفر دارند و این بازار گسترده می‌تواند در حوزه صادرات اقلام خوراکی، صنایع دستی و یا محصولات غیرنفتی باشد، موردی که سال‌هاست از آن غافل شده‌ایم، اما در عین حال که برای رشد توسعه اقتصادی باید با کشور‌های جهان تعاملات داشته باشیم نباید در برابر کشور‌هایی مانند فرانسه، انگلیس یا آمریکا کوتاه بیاییم، اگرچه که تاکنون به این شکل بوده است، اما قطعاً نباید امیدی به کمک آن‌ها داشته باشیم، زیرا آن‌ها یک مسیری را طی کردند و از آن جواب مطلوب گرفتند، پس نمی‌توانیم خوشبین باشیم که غربی که به‌دنبال از بین بردن نظام ایران است اکنون بخواهد به اقتصاد ما کمک کند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس تصریح کرد: اگر بخواهیم آقایی دلار را در کشور بشکنیم و وضع اقتصاد را سامان دهیم یکی از راهکار‌ها این است که با ارز کشور‌های مقصد مبادله داشته باشیم و تنها به دلار معطوف نشویم. اگر آن‌قدر که دولت برای حفظ و ساخت برجام همت و توان گذاشت فقط یک سوم آن را برای رسیدن به تفاهم با کشور‌های غرب آسیا و یا کشور‌هایی که ما در آنجا چه به لحاظ مالی و چه نظامی هزینه کرده‌ایم و نتوانستیم بهره اقتصادی‌اش را ببریم وقت گذاشته بود تا به یک تفاهمنامه مبادلاتی براساس واحد پول آن کشور منجر شود، الان مشکلات اقتصادی کمتری داشتیم.

نماینده مرودشت اظهار داشت: اشتباهی که در دولت‌های مختلف ما رخ داده این است که متاسفانه نگاه دولت‌ها به اقتصاد، یک نگاه کاملاً سیاسی است و دلیل این امر آن است که اقتصاد را ابزاری برای گروگان‌کشی می‌کنند، در صورتی که سیاست خارجی ما باید کاملاً متفاوت با سیاست داخلی باشد و سیاست داخلی ما باید در راستای تقویت اقتصادمان باشد. به‌جای اینکه سیاست‌های اقتصادی داشته باشیم، اقتصاد سیاسی داریم و این معضل چنین مشکلاتی را رقم زده است. همه برنامه‌ها را به خارج معطوف کردیم به همین دلیل اقتصاد ما آسیب جدی دید در صورتی که باید ترکیبی باشد، یعنی علاوه بر نگاه به خارج باید به یکسری توانمندی داخلی هم نگاه کنیم. متاسفانه توانمندی‌های داخلی بیشتر به ما ضربه زد، چون به مسائلی در حوزه‌های اقتصادی پرداختیم که مافیای پرقدرتی پشت آن بود و این مافیا بودند که رونق را به آن قسمت سوق دادند.

بیشتر بخوانید: رئیس اتاق ایران و چین: توافق ۲۵ ساله یک راهبرد بُرد-بُرد است

رشیدی در پایان با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم با حداکثر توان و ظرفیت به‌دنبال به آرامش رسیدن معیشت مردم و جامعه است خاطرنشان کرد: مجلس در این مدتی که شکل گرفته به‌ویژه در مدت این دو، سه هفته‌ای که اعضای کمیسیون‌ها مشخص شده‌اند بیشترین طرح‌های اعلام وصول شده‌اش در حوزه اقتصاد و معیشت مردم بوده است. در کمیسیون‌های مختلف این مشاهده شده که همکاران ما به‌ویژه کمیسیون اقتصادی، عمران، برنامه و بودجه و حتی کمسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها به‌طور جدی به مشکلات مردم می‌پردازند، اما بعضی‌ها از این موضوع غافل‌اند که ابزار‌های اقتصادی در اختیار قوه مجریه است نه قوه مقننه. قوی‌ترین ابزاری که در اختیار نمایندگان مجلس قرار دارد، استیضاح بالاترین مقام اجرایی کشور است، اما شرایط طوری نیست که بخواهیم کشور را به این سمت ببریم. به‌نظر می‌رسد برخی‌ها هم این موضوع را متوجه شده‌اند و تن به‌کار نمی‌دهند. چند طرح در مجلس است که در این روز‌ها اجرایی می‌شود. در رایزنی‌هایی که با آقای پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی داشتیم بنا بر این است که یک گروه مشترک از کمیسیون اقتصادی مجلس و وزرای مرتبط با حوزه اقتصاد دولت تشکیل شود تا اقداماتی را صورت دهیم، به‌گونه‌ای که در معیشت مردم تاثیر مثبت داشته باشد و خروجی آن آرامش بازار باشد. مردم حق دارند و شرایط اقتصادی‌شان خوب نیست، پس باید به تصمیماتی که به نفع جامعه است، شتاب داده شود.


منبع: اقتصاد24
نظرشما
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار