کارشناس حوزه فناوری افزایش قیمت بستههای اینترنت و کم کردن سرعت اینترنت را برای ایجاد فضاسازی به منظور توسعه شبکه 5G عنوان کرد.
آیت ماندگار- روح اله مومن نسب با اشاره به ورود فناوری ۵G در کشور اظهار کرد: ارتقا نسل مخابراتی نیازمند تغییر در تلفن همراه، آنتنهای های BTS، تغییر پروتکل و سخت افزارها در لایههای مختلف مخابراتی و حتی تغییر در رفتار مشترکان است.
این کارشناس حوزه فناوری بیان کرد: تغییر نسل مخابرات تنها مربوط افزایش سرعت اینترنت نیست و نیاز به این پیش شرطهای ذکر شده ، برای توسعه الگوی ارتباطی دارد در صورت فراهم نبودن زیرساخت سرمایه گذاری در این بخش بیهوده خواهد بود.
وی افزود: بر اساس استانداردهای جهانی سرعت اینترنت در شبکه ۴G باید حداقل ۱۰۰ مگابیت در ثانیه باشد و در حالت ثابت کمتر از ۱ گیگابیت در ثانیه باشد که این ارقام هرگز در این ایران محقق نشده است.
مومن نسب ادامه داد: این ارقام نشان میدهد که فناوری ۴G هنوز در کشور به صورت کامل اجرا نشده است و در صورت سرمایه گذاری در این نسل با توجه وجود زیرساخت میتوان نتیجه بهتری را به دست آورد.
این کارشناس حوزه فناوری تصریح کرد: عدم آمادگی زیر ساخت ارتقای نسل مخابراتی میتواند مشکلات امنیتی به همراه داشته باشد و از سوی دیگر بار تورمی بر جیب مشترکان تلفن همراه و استارت آپها تحمیل خواهد کرد.
وی ادامه داد: ظرفیت نسل چهارم مخابراتی حدود ۹۵ درصد خالی مانده که در صورت سرمایه گذاری و رسیدن به ظرفیت کامل نیاز کشور برای ۵ تا ۱۰ سال آینده تامین خواهد شد.
مومن نسب ادامه داد: هنوز راهکاری برای مقابله با امواج خطرناک نسل پنجم مخابرات در نظر گرفته نشده که میتوان به افزایش سرطان، بالا رفتن خطر سکته مغزی و قلبی و آسیبهای زیست محیطی فراوان برای موجودات زنده و زیست بوم اشاره کرد.
این کارشناس حوزه فناوری با بیان اینکه امواج شبکه 5G حدود ۱۵ برابر زیان بارتر از امواج رادیویی و وای فای است؛ تصریح کرد: این فناوری در کشور بدون دریافت مجوزهای سلامت در حال اجرا است و نیاز به تاییدیه از سوی وزارت خانههای مرتبط را دارد.
وی ادامه داد: شعار نسل پنجم مخابرات هوشمندتر از انسان است به عبارتی هوشمندی وسایل و تجهیزات نسبت به انسان است که نیازمند زیرساختهای فراوان است.
مومن نسب با بیان اینکه سخت افزارهای مخابراتی در کشور به نسل چهارم هماهنگ شده اند، تصریح کرد: ارتقا نسل مخابراتی به بهانه افزایش سرعت در شبکه ملی اطلاعات توجیه منطقی ندارد و میتواند با استفاده از ظرفیت خالی شبکه ۴G شبکه ملی اطلاعات را راه اندازی کرد.
این کارشناس حوزه فناوری افزود: تا زمانی که تجهیزات مورد نیاز شبکه ۵G در کشور تولید نشود، ارتقا به نسل آینده باعث خروج هنگفت ارز از کشور میشود.
وی افزود: افزایش قیمت بستههای اینترنت و کم کردن سرعت اینترنت برای ایجاد فضاسازی به منظور توسعه شبکه ۵G است.
مومن نسب بیان کرد:با بررسی صورت گرفته مشخص شد افزایش قیمت بستههای اینترنتی رقمی بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان درآمد را به جیب اپراتورها واریز کرد، اما جریمه این اپراتورها تنها ۲ میلیارد تومان جریمه در نظر گرفته شده است.
این کارشناس حوزه فناوری عنوان کرد: جریمه به علاوه یک سوم از این درآمد به حساب وزارت ارتباطات واریز خواهد شد، به دلیل ذی نفع بودن؛ این وزارت خانه صلاحیت رسیدن به این موضوع را ندارد.
منبع: میزان