شمسا... شریعت نژاد / نماینده مجلس
فضای مجازی در کشور ما متأسفانه یک فضای لجامگسیختهای شده است. اینترنت یک تکنولوژی بسیار خوب و قابلاستفاده است مثل خیلی از امکاناتی که خروجی مثبتی دارند اما میشود از آن بد هم استفاده کرد، ابتدا باید یاد بگیریم در جهت درست از تکنولوژی استفاده کنیم. باید فضای تنبیهی برای کسانی که از اینترنت درست استفاده نمیکنند در نظر گرفت اما نباید این موضوع بهانه باشد تا فضا مجازی را محدود کنیم.
بهطور مثال این روزها که اختلاف برخی مسئولین رسانهای شده و در فضای مجازی بازتاب دارد برخی معتقدند این بگوومگوها و تضارب آرا به بالندگی نظام کمک میکند و برخی دیگر معتقدند مردم را نسبت بهنظام بدبین میکند؛ بهزعم بنده با این شکل از اختلافات ما فقط هزینهها را برای کشور بالا میبریم. در شرایطی که فضای سیاسی جامعه مسموم است و در نگاه مردم کاهش اعتماد به مسئولین موج می زند، اگر در شبکههای اجتماعی اعلام شود که فلان مسئول فلان خلاف را کرد قطعاً مردم راحتتر باور میکنند ولی اگر بگویند همان مسئول فلان کار مثبت را کرد شاید کمتر برایشان باورپذیر باشد. وقتی جو سیاسی در جامعه بدین شکل است ما نباید به این فضا دامن بزنیم. محدودیت اینترنت هم راهکار درستی نیست. مردم در غیاب رسانههای مستقل، دسترسی اطلاعات مناسب در این حوزه ندارند که قضاوت و داوری کنند. اطلاعات اصلی دست خود مسئولین است که مثلاً بابک زنجانی با کی بوده و با کی نبوده است. مردم فقط میدانند بابک زنجانیها حاصل ناکارآمدی برخی از مدیران کشور هستند که با بیتدبیری بستر را برای رشدشان فراهم کردهاند؛ این خیلی بد است که مسئولین بیایند و علیه همدیگر صحبت کنند و مردم را به داوری بطلبند درحالیکه اطلاعات کافی و شفاف را به دست مردم ندادهاند، زیرا این روش خاصه با استفاده از فضای مجازی میتواند در آینده به ضرر خودشان تمام شود.
بههرحال فضای مجازی در حوزههای مختلف اجتماعی بسیار هشداردهنده است و اعمال نظارت مردم را بر مسئولین بیشتر میکند و همینطور مردم را در جریان محاسن و کارهای صورت گرفته قرار میدهد، قطعاً رشد اجتماعی و فرهنگی کشور را میتوان بالا برد اگر از اینترنت درست استفاده شود و نه با سوءاستفادههای جناحی.
شماره 27 دوهفته نامه آیت ماندگار