- جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳2024 November 22

دو هفته نامه آیت ماندگار

سرمقاله
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۴۸۶۵
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - 15 August 2020

آیا دلار زیر ۲۰ هزار تومان می‌آید؟

علی‌اصغر سمیعی، رییس اسبق کانون صرافان نوشت: این روز‌ها خیلی سوال می‌شود که آیا دلار زیر ۲۰ هزار تومان می‌آید؟ سوال خوبی است، ولی سوال بهتر این است که اگر آقایان کاری بلد هستند که قیمت‌ها را پایین بیاورند، چرا از اول اجازه می‌دهند قیمت‌ها بالا برود؟


آیت ماندگار- دلیل بالا رفتن قیمت‌ها معلوم است. وقتی نرخ تورم در کشور ما با کشور‌های حوزه دلار تفاوت دارد، وقتی نرخ بهره ما با آن‌ها متفاوت است، و نرخ توسعه در کشور ما منفی گزارش می‌شود، وقتی نرخ بیکاری در کشور ما بالای ۱۵ درصد است و گفته می‌شود همچنین بیکاری رو به گسترش است، خوب، طبیعی است که قیمت ارز هم رو به افزایش باشد.

به چه دلیلی باید قیمت پایبن بیاید؟ ممکن است گفته شود به دلیل اینکه مسوولان اقتصادی کشور این‌طور وعده داده‌اند و فرموده‌اند: «نرخ ارز را پایین می‌آوریم.» به نظر حقیر این سخن آقایان را می‌شود سه جور ترجمه کرد.

یکی این‌که: «نرخ تورم و بهره و بیکاری در کشور را تغییر داده‌ایم و اقتصاد کشور را اصلاح کرده‌ایم، وضعیت اقتصادی بهبود یافته، ارز هم تک‌نرخی شده و به طور طبیعی پول ملی قوت خواهد گرفت و نرخ ارز هم کاهش می‌یابد.»

دوم این‌که: «نرخ دلار در اثر بی‌تفاوتی و اهمال ما بیش از حدی که قرار بوده، بالا رفته و حباب گرفته، حالا ما از خواب بیدار شده‌ایم و به میدان آمده‌ایم تا حباب را تخلیه و قیمت‌ها را کاهش دهیم.»

سوم این‌که: «فعلا ما مقادیری ارز به دستمان رسیده و در هر حالی که باشد ما به ضرب تزریق بیش از تقاضا تصمیم داریم، به‌طور مصنوعی هم که شده، نرخ‌ها را پایین بیاوریم؛ هر چند که با حراج خزانه این کار انجام شود، بعد هم هر چی شد، شد، دیگر دولت بعدی می‌داند و مسوولین اقتصادی بعدی و مردم.»

چهارم این‌که: «فعلا ما یک حرفی می‌گوییم که مردم خوشحال شوند، مثل وعده‌هایی که سیاستمداران دیگر هم داده‌اند و انجام نشده، تا فردا خدا بزرگ است.»

منبع: خبرآنلاین



نظرشما
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار