طرح استیضاح روحانی با نفوذ هیات رییسه در دستور کار مجلس قرار نگرفت. برخی نمایندگان میگویند هنوز به دنبال استیضاح رییس جمهور هستند اما هیات رییسه نمیگذارد.
آیت ماندگار- مریم آیتی: چند صباحی است که حمله توییتری عدهای از نمایندگان مجلس یازدهم به روحانی نقل محافل شده است. علیاصغر عنابستانی نماینده سبزوار روحانی را وقیح خطاب کرد که ملت خویش را به مسخره گرفته است! او در توییتی نوشت «کشور به حال خود رها شده و مردم در تامین مایحتاج خویش درماندهاند و زیر خط فقر درست و پا میزنند. رئیسجمهور در بند حفظ ریش خویش است! اف بر تو باد که ملتی را شرمنده کردهای.»
مجتبی ذوالنوری رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز به جز تهدید به استیضاح، از اعدام رییس جمهور سخن و نوشت: «اگر برای توجیه مذاکره با دشمن، علت صلح امام حسن با معاویه را خواست اکثر مردم از امام ذکر میکنید! امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از عزل و مجازات شما راضی نمیشوند؛ با منطق شما، رهبر انقلاب باید دستور دهند هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود.»
حال این سوال به ذهن افراد متبادر میشود که چرا نمایندگان مجلس بهجای خط و نشانکشیدن و رجزخوانی در توییتر، از ابزارهای نظارتی مجلس استفاده نمیکنند و اگر واقعا باید روحانی را استیضاح کرد، آن را انجام نمیدهند؟
محبی: مخالف ادبیات سخیف برخی نمایندگان هستمبهروز محبی نماینده سبزوار گفت: این توییتها بهخاطر تصمیمات دولت و نابسامانی جامعه است. این رویکردها باعث شده فشار مضاعفی از سوی مردم به ما وارد شود. اخلاق ایجاب میکند ما بهعنوان نمایندگان مردم، درست و قاطع حرف بزنیم و روی به اهانت نیاوریم. حقیقتاً افراد معدودی از نمایندهها روی به ادبیات سخیف آوردند که به شخصه مخالف این رویه هستم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: واکنشهای برخی افراد دولتی به توییت این نمایندهها هم برای من عجیب بود. گاهی فکر میکنم این افراد دولتی اگر بهجای پررنگکردن توییتها، زمان خود را خرج حل مشکلات مردم میکردند، وضع بهمراتب بهتر از این بود.
محبی اظهار داشت: نقد باید صریح و نظارت دقیق باشد. از اینرو به همه همکاران خود توصیه میکنم که خویشتندار باشند. از طرفی هم از دولت میخواهم اولویتهای خود را تغییر دهد تا حدی رضایت اجتماعی در کشور بهوجود بیاید.
نماینده سبزوار در پاسخ به اینکه چرا مجلس در برخورد با رییسجمهور از ابزارهای نظارتی خود استفاده نمیکند؟ گفت: در جلسه این هفته انتقاداتی از سوی برخی نمایندگان به هیاترییسه مجلس شد. عدهای از نمایندهها میگویند هیاترییسه مجلس دچار مصلحتاندیشی شده است، ولی به اعتقاد من، هیاترییسه چون روحیه دولت را میشناسد و احساس میکند اگر روی به سوال و استیضاح بیاورد، دولت کار را بدتر از این میکند، سکوت پیشه کرده است.
زاهدی: هیاترییسه نگذاشت سوال از رییسجمهور انجام شودمحمدمهدی زاهدی نماینده کرمان به رویداد۲۴ گفت: ۲۰۰ نماینده مجلس یازدهم طرح سوال از رییسجمهور را امضا کردند تا آقای روحانی پاسخ خود را به اطلاع نمایندگان مردم برساند اما متاسفانه هیاترییسه مجلس این موضوع را در دستور کار قرار نداد.
وی افزود: وظیفه نماینده، قانونگذاری و نظارت است. اینکه ۲۰۰ نفر از نمایندگان مردم سوال از رییسجمهور را امضا میکنند، یعنی ما بهدنبال استفاده از ابزار نظارتی خود هستیم.
سیاهکلی: نمایندگان در طرح سوال از رییسجمهور عقبنشینی نکردندلطفالله سیاهکلی نماینده قزوین میگوید: به اعتقاد من نمایندگان مجلس یازدهم راغب هستند که از رییسجمهور سوال کنند و حتی ایشان را استیضاح کنند. ما بهعنوان نماینده مردم در این زمینه امساک نمیکنیم اما هیات رییسه نمیگذارد حتی طرح سوال از رییسجمهور انجام شود بنابراین خودشان باید پاسخگو باشد.
این نماینده اصولگرای مجلس در پاسخ به اینکه آیا مصلحتاندیشی هیاترییسه بهخاطر صحبتهای رهبر انقلاب با نمایندگان بود؟ گفت: شاید هیاترییسه چنین استنباطی داشته باشد، اما ما نمایندگان برای به اجرا درآمدن طرح سوال از رییسجمهور به هیچ عنوان عقبنشینی نکردیم. نمایندگان امضاکننده طرح بهشدت علاقهمند هستند که آقای روحانی برای پاسخگویی به مجلس بیایند، ولی این ایراد که تا امروز این اتفاق نیفتاده و اجازه نمیدهند روحانی را به مجلس بیاوریم، متوجه هیاترییسه است.