- جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳2024 November 22

دو هفته نامه آیت ماندگار

سرمقاله
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۶۲۰۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - 04 November 2020

هراس آمریکا از پساانتخابات

انتخابات به شدت دوقطبی‌شده امسال آمریکا موجب شده است که ترس از درگیری‌ها در فردای روز انتخابات افزایش یابد. خرید محصولات غذایی به شکل فراوان و افزایش خرید اسلحه در ایالت‌هایی مانند تگزاس نشان می‌دهد مردم به شدت نگران امنیت ایالت‌های خود پس از اعلام نتایج انتخابات هستند.


آیت ماندگار- برخی فروشگاه‌ها در دیترویت و واشنگتن دی‌سی نیز مغازه‌های خود را از ترس ناآرامی‌ها مجهز به حفاظ کرده‌اند. در برخی ایالت‌ها نیز به دستور فرمانداران نیرو‌های گارد ملی و پلیس در وضعیت آماده‌باش قرار گرفته‌اند.

هنوز صندوق‌های رای در ایالت‌های مختلف آمریکا بازگشایی نشده است، ولی از آمریکا خبر می‌رسد که در یک مشارکت خیره‌کننده، ۱۰۰ میلیون نفر در انتخابات زودهنگام آمریکا شرکت کرده‌اند و روز گذشته نیز مردم این کشور از ساعات ابتدایی به پای صندوق‌های رای رفتند تا در عجیب‌ترین و دو پاره‌ترین حالت ممکن در آمریکا رای بدهند. به گزارش رویترز، پیش از روز انتخابات ۱۰۰ میلیون نفر در انتخابات زودهنگام حضوری و آرای پستی شرکت کرده‌اند و این رقم معادل ۷۰ درصد شرکت‌کنندگان انتخابات در سال ۲۰۱۶ است. پاندمی کرونا باعث افزایش شدید در رای‌گیری‌های پستی و رای‌گیری‌های حضوری پیش از موعد شده است؛ پاندمی که تاکنون جان بیش از ۲۳۰ هزار تن را در ایالت‌های آمریکا گرفته و همچنان در بسیاری از ایالت‌های این کشور قربانی می‌گیرد. حضور این تعداد از مردم و آرای نزدیک دو نامزد در ایالت‌های چرخشی، ابهامات این دوره را بیش از پیش کرده است. نیویورک‌تایمز در مورد این حجم از آرای غیابی در ایالات‌متحده در گزارشی نوشت: شاید برخی این احتمال را بدهند که آرای غیابی به‌دلیل نواقص خود با ابطال روبه‌رو شود، اما احتمال آن ضعیف است.

تاثیر بی نظیر قارچ گانودرما بر درمان دیابت
در گزارش نیویورک‌تایمز آمده است: با سیل آرای غیابی برای انتخابات ۲۰۲۰، مسوولان مربوطه یک آمار عجیب از آن ارائه می‌دهند و می‌گویند که نسبت به دوران گذشته، آرای غیابی که ناقص یا فاقد امضا باشد، بسیار کمتر شده است. این مساله از آن رو حائز اهمیت است که دونالد ترامپ، آرای غیابی را راهی برای تقلب دموکرات‌ها خوانده است. عمده دموکرات‌ها از این طریق رای می‌دهند. اگر این روند ادامه داشته باشد، می‌تواند در انتخاباتی که اکثر رای‌دهندگان غیابی دموکرات بوده‌اند، امری بسیار مهم تلقی شود؛ چراکه جمهوری‌خواهان عصبانی که قصد داشتند تا در دادگاه‌ها بی‌محابا به جنگ این رای‌ها بروند، از این تاکتیک صرف‌نظر کنند. در فولتون کانتی در یک منطقه از فلوریدا از میان ۶۰ هزار رای تنها ۲۷۸ رای دارای نقص اعلام شد. در مینیاپولیس، در منطقه هنپین کانتی مقامات از میان ۳۲۵ هزار رای، ۲۰۸۰ رای را کنار گذاشتند. در آیووا، در منطقه برلینگتون تا روز دوشنبه از میان ۱۲ هزار و ۳۱۰ رای، تنها ۲۸ رای پذیرفته نشد.

در کنتاکی نیز از ۴۷۴ هزار رای، نزدیک به ۱۳۰۰رای با مشکل روبه‌رو شد که با نقص رای ۱۵ هزارتایی در ماه ژوئن که انتخابات مقدماتی در حال برگزاری بود، قابل قیاس نیست. تعداد آرای غیابی که با نقص مدرک روبه‌رو شده‌اند، می‌تواند بسیار کمتر شود. بسیاری از آن‌ها احتمالا با اخطار خطا روبه‌رو می‌شوند و نسبت به رفع خطا اقدام خواهند کرد یا اینکه با حضور در پای صندوق‌های رای، می‌توانند خطای خود را این‌گونه جبران کنند. براساس آخرین قوانین اعلام شده برای آرای غیابی مشخص شده است که ۱۷ ایالت باید میزان آرای غیابی خود را پیش از روز انتخابات- یعنی سه‌شنبه- شمارش کنند. در میان این ایالت‌ها، آریزونا، فلوریدا، آیووا و نوادا از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. افزون بر این دو بخش دیگر از ایالت‌هایی که آرای غیابی گرفته اند، نیز باقی مانده‌اند: ۱۶ ایالت باید آرای غیابی خود را تا پیش از بسته شدن صندوق‌های رای در روز انتخابات، یعنی روز گذشته، شمارش کنند که از مهم‌ترین این ۱۶ ایالت می‌توان به آلاباما، میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا اشاره کرد. دسته دیگر، اما تا بعد از بسته شدن صندوق‌های رای در روز رای‌گیری می‌توانند به شمارش آرای غیابی خود ادامه دهند که از میان ۱۷ ایالت این دسته، می‌توان به ایالت‌های نیویورک، داکوتای شمالی و جنوبی و واشنگتن اشاره کرد. در این راستا برخی از مناطق زودتر از موعد نتیجه انتخابات خود را اعلام کردند. در دو محله نیوهمپشایر که مجموعا ۲۶ نفر دارد، در محله «دکسویل نوچ»، بایدن با ۵ رای پیروز شد و در یک محله دیگر به نام «میسفیلد»، ترامپ با ۱۶ رای نسبت به بایدن ۵ رایی پیروز شد. همچنین در پنسیلوانیا در منطقه‌ای که بایدن در نظرسنجی‌ها پیشتاز بود، در رقابت واقعی عقب بود و از ۱۰ منطقه اعلام شده، ۵۰ به ۴۵ ترامپ از رقیب دموکرات خود پیش بود.

افزایش ویدئو‌های گول‌زننده و اطلاعات غلط
یکی از ویدئو‌هایی که توسط توییتر در طول ۲۴ ساعت ۱/ ۱ میلیون بار دیده شد، ویدئویی مربوط به بایدن بود که در آن ادعا شده بود، معاون سابق ریاست‌جمهوری و نامزد دموکرات‌ها اسم ایالتی را که در آن حاضر بوده، اشتباه گفته است. همچنین به گفته یک سازمان حقوق بشری غیرانتفاعی، در یک ویدئویی که ۱۷ میلیون‌بار دیده شده، مشخص شده است که با دستکاری در آن، بایدن اعتراف کرده است که در حال کلاهبرداری از رای‌دهندگان است. این ویدئو در روی پادکست «POD SAVE AMERICA» منتشر شده و در آن تلاش می‌شود که بایدن و اوباما را به‌گونه‌ای نشان دهند که در حال کلاه گذاشتن بر سر رای‌دهندگان هستند.

به‌نظر می‌رسد در این دوره از انتخابات اطلاعات گمراه‌کننده به شکل دیگری در حال وقوع است. در سال ۲۰۱۶ ادعا شده است که روس‌ها با تشکیل اتاق‌های گفتگو و حساب کاربری‌های جعلی، عمده‌ترین نقش را به سود ترامپ و به ضرر هیلاری کلینتون ایفا کردند. آن‌ها برای این منظور از پلت‌فرم‌هایی مانند فیسبوک و توییتر استفاده کردند، اما امسال این دو پلت‌فرم، برای مبارزه با حساب‌های جعلی تلاش بیشتری نشان داده‌اند و حالا به نظر می‌رسد پلت‌فرم‌ها برای گول زدن و ارائه اطلاعات غلط در انتخابات ۲۰۲۰ متنوع‌تر شده است. در این راستا نیویورک‌تایمز گزارش می‌دهد که از طریق ایمیل اطلاعات غلط در حال انتشار است و این اطلاعات غلط نقش قابل توجهی در پیروزی فرد مورد نظر ایفا می‌کند. بنا به گفته زگینال لبز، یک کمپانی مخصوص کشف اطلاعات غلط و گمراه‌کننده، در حد فاصل یک سپتامبر تا ۲۹ اکتبر در ایالت‌های چرخشی به میزان زیادی از این اطلاعات گمراه‌کننده منتشر شده است. ایالت پنسیلوانیا با ۱/ ۱ میلیون رای پستی بالاترین نوع این اطلاعات گمراه‌کننده را دریافت کرده است. این اطلاعات غلط به منظور باطل کردن ابطال آرای پستی ارسال شده است. بسیاری از این اطلاعات غلط پس از آن منتشر شد که دادستانی پنسیلوانیا روز ۲۴ سپتامبر گفت که آرای شماری از رای‌دهندگان نظامیان فاقد صحت است و در این میان تعدادی از آرا به سود ترامپ ریخته شده بود. بعدا لوزرن کانتی در پنسیلوانیا گفت آرایی را در سطل آشغال پیدا کرده که به اشتباه دور ریخته شده است. پنسیلوانیا ایالتی است که در سال ۲۰۱۶ ترامپ با یک درصد اختلاف آرا توانست در آن پیروز شود و در انتخابات امسال نیز مهم‌ترین مرکز جدال دو نامزد حزب دموکرات و جمهوری‌خواه است.

آیا آمریکا رای علیه ترامپ صادر خواهد کرد؟
بسیاری از ناظران اذعان می‌کنند اگر بیماری پاندمی کرونا نبود، ترامپ به‌راحتی می‌توانست پیروز انتخابات پیش‌رو شود. اما یک میهمان ناخوانده از سوی چینی‌ها، وضعیت ترامپ را پیچیده کرده است. با این حال ترامپ دارای فاکتوری است که بایدن فاقد آن است: «اقتصاد». به گفته ناظران انتخابات سال‌جاری، رقابت در ایالت‌های چرخشی بر مبنای دوراهی «اقتصاد» و «بحران سلامت» شکل گرفته است. تا روز دوشنبه، رای‌دهندگان به دو گروه عمده تقسیم شدند: کسانی که اقتصاد اولویت اول آن‌ها است و گروه دوم کسانی که خواستار رفع و رجوع موضوع کرونا در آمریکا هستند. باید دید که گروه دوم رای به اخراج ترامپ خواهند داد یا سنبه گروه اول پرزورتر است.

در حالی که رقابت دونالد ترامپ و جو بایدن در ایالت‌های موسوم به میدان نبرد شدت گرفته بود، یک موضوع در آمریکا تبدیل به بحران‌شده است: پاندمی کرونا. حالا این بیماری به یک فاکتور تحمیلی از سوی رای‌دهندگان تبدیل شده است. همین موضوع باعث شد تا در انتخابات اخیر نزدیک به ۱۰۰ میلیون نفر رای خود را زودهنگام واریز کنند و شاهد صف‌های طولانی در انتخابات زودهنگام در آمریکا باشیم. انتخابات دوقطبی شده امسال موجب شده است که ترس از درگیری‌های بعد از آن افزایش یابد. خرید محصولات غذایی به شکل فراوان و افزایش خرید اسلحه در ایالت‌هایی مانند تگزاس نشانه‌های خوبی برای فردای اعلام نتایج انتخابات نیستند. برخی فروشگاه‌ها در دیترویت و واشنگتن دی‌سی نیز مغازه‌های خود را از ترس ناآرامی‌ها مجهز به حفاظ کرده‌اند. فرناندو کاساس، یک کارگر ساختمانی که در حال نصب حفاظ برای یک مغازه است، می‌گوید: «ترس همه را برداشته است.» مسوولان انتخابات خود را آماده کرده‌اند تا به جنگ دو چالش مهم بروند: ابتدا فراگیری بیماری پاندمی و دومی تلاش برای جلوگیری از تلاش رئیس‌جمهوری که انتخابات این دوره را قصد دارد زیر سوال ببرد. جیم کنی، شهردار فیلادلفیا که یکی از شهر‌های مهم در یکی از ایالت‌های چرخشی است، می‌گوید: «لطفا صبور باشید.» هر دو نامزد انتخابات، ارتش وکلای خود را در این منطقه به حالت آماده‌باش نگه داشته‌اند تا در صورت نیاز موضوع را حقوقی پیش ببرند. در این شرایط موضوع کنترل نشدن ویروس کووید-۱۹ نیز داستان انتخابات را پیچیده کرده است. ترامپ نیز با ادعایی عجیب می‌گوید این ویروس در آمریکا کنترل شده است، اما در روز‌های اخیر ثبت جدید افراد مبتلا در این کشور رکورد زد. دکتر دبورا برکس نسبت به نوع کارزار‌های انتخاباتی ترامپ هشدار داد و گفت این نوع کارزار به رشد این بیماری عفونی کمک خواهد کرد. به همین منظور برخی از کسانی که نگرانی از سلامت خود دارند، به‌رغم اینکه در سال ۲۰۱۶ علیه هیلاری رای دادند، امسال به قصد رای دادن به بایدن در انتخابات حضور پیدا کرده‌اند.

ترامپ: پیروزی در میشیگان در مشتم است
ترامپ در آخرین تلاش‌های خود در کارزار‌های انتخاباتی گفت او به آسانی در میشیگان پیروز خواهد شد. به گزارش فاکس‌نیوز، ترامپ در میان جمعیت حاضر در کارزار انتخاباتی‌اش گفت: «ما این ایالت را پیروز خواهیم شد.» این در حالی است که نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد ترامپ در این ایالت عقب‌تر از بایدن است. با این حال این ایالت، آخرین ایستگاه ترامپ در روز انتخابات در سال ۲۰۱۶ بود که به پیروزی وی در برابر هیلاری کلینتون منجر شد. او گفت: «این آخرین شب ما تا پیش از بزرگ‌ترین پیروزی ما است. ما می‌خواهیم یک پیروزی زیبای دیگر به دست آوریم.»

این اظهارات ترامپ در واقع واکنش او به سخنان بایدن است که در پنسیلوانیا گفت ما پیروز انتخابات هستیم. بایدن در یک جمع ۲۵۰ نفره گفت: «حسم می‌گوید که ما با هم می‌توانیم پیروز این انتخابات شویم.»

وضعیت آخرین نظرسنجی‌ها
ساعاتی مانده به آغاز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نظرسنجی رویترز-ایپسوس نشان داد جو بایدن دموکرات در ایالت سرنوشت‌ساز فلوریدا پیشتازی اندکی مقابل دونالد ترامپ دارد. دو نامزد همچنین در کارولینای شمالی و آریزونا شانه به شانه هم حرکت می‌کردند.

به گزارش رویترز، تنها چند ساعت مانده به آغاز رای‌گیری رسمی در آمریکا، دونالد ترامپ برای ماندن در کاخ سفید و جو بایدن برای راه یافتن به آن آخرین تلاش‌های خود را کردند. دو نامزد روز دوشنبه، به طرز خستگی‌ناپذیری باز هم به ایالت‌های حساس و کلیدی، چون پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، ویسکانسین، میشیگان و اوهایو رفتند تا بلکه تعداد معدودی از رای‌دهندگانی را که هنوز مردد یا بی‌میل به رای دادن هستند، به اردوی خود جذب کنند. یک هفته پیش نظرسنجی رویترز-ایپسوس نشان می‌داد دونالد ترامپ و جو بایدن در سه ایالت فلوریدا، کارولینای شمالی و آریزونا به لحاظ آماری برابر هستند. آخرین نظرسنجی ملی رویترز-ایپسوس ساعاتی پیش از انتخابات نشان داد بایدن در میان تمام رای‌دهندگان احتمالی اکثریت را دارد و ۵۲ درصد گفتند که از او حمایت می‌کنند و ۴۴ درصد قصد دارند به ترامپ رای بدهند.

این نظرسنجی ملی از ۲۹ اکتبر تا دوم نوامبر از ۱۳۳۳ فرد بزرگسال شامل ۹۱۴ رای‌دهنده احتمالی انجام شده است. حاشیه خطای این نظرسنجی، ۴ درصد است. رویترز-ایپسوس همچنین از رای‌دهندگان احتمالی در شش ایالت فلوریدا، آریزونا، کارولینای شمالی، میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا نظرسنجی کردند. این ایالات نقش مهمی در پیروزی بایدن یا پیروزی ترامپ ایفا می‌کنند.

در فلوریدا (نظرسنجی ۲۷ اکتبر تا اول نوامبر) نشان می‌دهد، ۵۰ درصد بایدن و ۴۶ درصد ترامپ را انتخاب کردند. نظرسنجی پیش از آن نشان می‌داد، بایدن ۴۹ درصد به ۴۷ درصد از ترامپ جلوتر است و این عملا به معنی تساوی است، چون حاشیه آن در بازه معتبر این نظرسنجی است. ۴۱ درصد گفتند که رای داده‌اند. ۴۷ درصد گفتند بایدن در مدیریت کرونا بهتر عمل می‌کند و ۴۴ درصد عملکرد ترامپ را تایید کردند. ۵۳ درصد گفتند ترامپ در مدیریت اقتصادی بهتر است و ۴۲ درصد هم بایدن را ترجیح دادند. در آریزونا (نظرسنجی ۲۷ اکتبر تا اول نوامبر)، ۴۹ درصد بایدن و ۴۷ درصد ترامپ را انتخاب کردند و این عملا به معنی تساوی است، چون حاشیه آن در بازه معتبر این نظرسنجی است. یک نظرسنجی پیش از آن هم یک رقابت به لحاظ آماری برابر را نشان می‌داد و ۴۸ درصد بایدن و ۴۶ درصد از ترامپ طرفداری کردند. ۴۹ درصد گفتند که رای داده‌اند. ۴۹ درصد گفتند بایدن در مدیریت پاندمی کرونا عملکرد بهتری خواهد داشت و ۴۱ درصد چنین نظری درباره ترامپ داشتند. ۵۲ درصد مدیریت اقتصادی ترامپ را بهتر دانستند و ۴۲ درصد هم بایدن را انتخاب کردند. در کارولینای شمالی (نظرسنجی ۲۷ اکتبر تا اول نوامبر)، ۴۹ درصد بایدن و ۴۸ درصد ترامپ را انتخاب کردند. این عملا به معنی تساوی است، چون حاشیه آن در بازه معتبر این نظرسنجی است، درست مانند نظرسنجی پیش از آن که درصد‌های بایدن و ترامپ را ۴۹ به ۴۸ درصد نشان می‌داد. ۴۳ درصد گفتند رای داده‌اند. ۴۹ درصد گفتند بایدن عملکرد بهتری در مدیریت پاندمی کرونا خواهد داشت و ۴۳ درصد هم ترامپ را انتخاب کردند. در بحث مدیریت اقتصادی هم ۵۱ درصد ترامپ و ۴۳ درصد هم بایدن را بهتر دانستند. در نظرسنجی میشیگان (۲۷ اکتبر تا اول نوامبر)، ۵۲ درصد بایدن و ۴۲ درصد ترامپ را انتخاب کردند. یک هفته پیش از آن، بایدن ۵۲ درصد به ۴۳ درصد بود. ۳۷ درصد از بزرگسالان گفتند که رای داده‌اند. در بحث مدیریت پاندمی، ۵۲ درصد بایدن و ۴۰ درصد ترامپ را ترجیح دادند. ۴۸ درصد گفتند مدیریت اقتصادی ترامپ بهتر است و ۴۴ درصد هم بایدن را انتخاب کردند. در ویسکانسین (نظرسنجی ۲۷ اکتبر تا اول نوامبر)، ۵۳ درصد بایدن و ۴۳ درصد ترامپ را انتخاب کردند. بایدن یک هفته پیش از آن، ۵۳ درصد به ۴۴ درصد بود. ۴۱ درصد از شرکت‌کنندگان گفتند که رای داده‌اند. در بحث مدیریت پاندمی، ۵۲ درصد به بایدن و ۳۸ درصد به ترامپ رای دادند. ۴۷ درصد مدیریت اقتصادی ترامپ را بهتر دانستند و ۴۵ درصد هم چنین نظری درباره بایدن داشتند. در نظرسنجی از پنسیلوانیا (۲۷ اکتبر تا اول نوامبر)، ۵۱ درصد از بایدن و ۴۴ درصد از ترامپ هواداری کردند. نتایج بایدن یک هفته پیش از آن، ۵۰ درصد به ۴۵ درصد بود. ۲۵ درصد گفتند که رای داده‌اند. در بحث مدیریت پاندمی، بایدن و ترامپ ۵۱ درصد به ۴۰ درصد شدند. ۴۸ درصد مدیریت اقتصادی ترامپ را بهتر دانستند و ۴۶ درصد هم بایدن را انتخاب کردند.


نظرشما
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار