- پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳2024 November 21

دو هفته نامه آیت ماندگار

سرمقاله
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۶۵۲۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - 21 November 2020

محافظت ۴۸ ساعته در برابر کووید-۱۹ با یک اسپری بینی

محققان "دانشگاه بیرمنگهام" انگلیس اخیرا موفق به توسعه اسپری بینی شده‌اند که به گفته آنها این اسپری می‌تواند تا ۴۸ ساعت از افراد در برابر ابتلا به کووید-۱۹محافظت کند و به زودی در انگلیس در دسترس قرار خواهد گرفت.

آیت ماندگار- به نقل از دیلی میل، مواد شیمیایی که قبلاً برای استفاده توسط انسان تأیید شده‌اند اکنون توسط محققان انگلیسی برای ساختن اسپری بینی ترکیب شده و مورد استفاده قرار گرفته‌اند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده که این ماده از توانایی ویروس کرونا در اتصال به سلول‌های انسانی جلوگیری می‌کند. این اسپری از دو ماده اصلی به نام‌های "کاراگینان" و "ژلان" ساخته شده است که هر دو این مواد در علوم غذایی به عنوان مواد غلیظ کننده استفاده می‌شوند.

از آنجا که این مواد از قبل برای استفاده توسط انسانی مورد تأیید قرار گرفته‌اند، سازندگان می‌گویند این محصول به محض اینکه از نظر مقامات رسمی تایید شود، آماده استفاده خواهد بود. دکتر "ریچارد مواکز "(Richard Moakes)، نویسنده اصلی مقاله گفت: این اسپری از محصولات آماده در دسترس که قبلاً در محصولات غذایی و دارویی استفاده می‌شده، تهیه شده است. با داشتن شرکای مناسب، ما می‌توانیم تولید انبوه اسپری مذکور را ظرف چند هفته آینده آغاز کنیم.

ماده ژلان اجازه می‌دهد اسپری به صورت غبار ریز کل قسمت درونی بینی را بپوشاند. اگر اسپری با کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲(ویروسی که باعث ایجاد کووید-۱۹ می‌شود) تماس پیدا کند، آن را گرفته و محصور کرده و با انجام عمل بلع یا تخلیه بینی کاربر آن را از بدن خارج می‌کند.

محققان این پروژه در دانشگاه بیرمنگهام اظهار داشتند که استفاده از این اسپری به ویژه در موقعیت‌های پرخطر مانند مکان کار کارمندان مراقبت‌های بهداشتی، پروازها یا کلاس‌های درس می‌تواند مفید باشد. آنچه این اسپری انجام خواهد داد، اضافه کردن یک لایه محافظ دوم برای جلوگیری و انتقال این بیماری است.

دانشمندان دانشگاه "استنفورد" نیز در حال توسعه اسپری بینی هستند اما رویکرد آنها متفاوت است. آنها به جای استفاده از ترکیبات مجاز موجود در بسیاری از غذاها، از آنتی بادی‌های مرغ برداشت شده از تخم‌های مرغ استفاده می‌کنند. مرغ‌ها درست مثل انسان آنتی بادی برای عفونت ایجاد می‌کنند و مواد شیمیایی ضد عفونت نیز با غلظت زیاد در تخم مرغ یافت می‌شود.

منبع: ایسنا
اخبار مرتبط
نظرشما
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار