- جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳2024 November 22

دو هفته نامه آیت ماندگار

سرمقاله
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۶۵۵۲
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۸ - ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - 21 November 2020

تسهیلات کرونایی دولت باید واقعی باشد/ ارزآوری از گردشگری خارجی به صفر رسیده است

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس گفت: دولت باید ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت را نه مقطعی بلکه تا پایان ویروس کرونا در اختیار صاحبان برخی شغل‌ها قرار دهد. وام باید واقعی باشد. کارفرمایی که هزینه جاری‌اش در ماه ۱۰۰ میلیون است با گرفتن ۱۶ میلیون وام به جایی نمی‌رسد.


آیت ماندگار- محمد آیتی: در این ۹ ماهی که از شیوع ویروس کرونا در کشور می‌گذرد برخی صنف‌ها آسیب‌های جدی و حتی جبران‌ناپذیری دیدند. یکی از صنف‌های آسیب‌دیده در این ایام، حوزه گردشگری است.

در این مدت بار‌ها و بار‌ها صحبت از جبران خسارت و حمایت‌های دولتی به میان آمده است، اما بر همگان روشن است که دولت با کسری بودجه روبروست و برای حمایت از شغل‌های آسیب‌دیده از کرونا دستش بسته است.

جلال رشیدی‌کوچی نماینده مرودشت در مجلس یازدهم می‌گوید: ویروس کرونا تقریباً همه شغل‌ها را در همه کشور‌ها تحت‌الشعاع قرار داده است. در حدود ۳۰۰ روزی که ویروس کرونا کشور را فراگرفته همه به این نتیجه رسیده‌اند که باید با آن کنار آمد و ضرر‌های ناشی از آن اجتناب‌ناپذیر است، اما باید باور داشته باشیم که می‌توانیم ضرر‌ها در این بخش را به حداقل برسانیم.

وی افزود: دولت‌ها وظیفه ایجاد رفاه برای عموم جامعه را دارند. دولت نمی‌تواند بگوید من دستم برای حمایت بسته است. حمایت از همه مردم در این دوران از واجبات است و باید با برنامه‌ریزی‌های دقیق راهکار‌هایی را برای حمایت از معیشت مردم و شاغلان ارائه داد.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس تصریح کرد: از جمله شغل‌هایی که به‌شدت در این ماه‌ها آسیب دیده‌اند، فعالان مرتبط با صنعت گردشگری هستند، زیرا مسافر داخلی فوق‌العاده کاهش پیدا کرده و تقریباً مسافر خارجی که برای کشور ارزآور است به صفر رسیده است.

این نماینده استان فارس اظهار داشت: ورود مسافر داخلی به استان فارس بسیار کم شده است و به جرات می‌توان گفت رستوران‌ها، هتل‌ها، شرکت‌های گردشگری بیش از ۶۰ درصد به‌خاطر کرونا ضرر دیدند و حال ادامه حیات آن‌ها به خطر افتاده است.

رشیدی‌کوچی در ادامه عنوان کرد: چند راه که البته نمی‌تواند جلوی ضرر را تمام و کمال بگیرد، وجود دارد. اولین و مهمترین کار، حمایت دولت از این شغل‌ها است. این حمایت‌ها به چند صورت است. اول باید در گرفتن مالیات مراعات آ‌ن‌ها را داشت. سپس در گرفتن هزینه‌های جاری مثل آب، برق، گاز و... در این ایام باید مکانیزم را تغییر داد. همچنین دولت باید ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت را نه مقطعی بلکه تا پایان ویروس کرونا در اختیار صاحبان این شغل‌ها قرار دهد. وام باید واقعی باشد. کارفرمایی که هزینه جاری‌اش در ماه ۱۰۰ میلیون است با گرفتن ۱۶ میلیون وام به جایی نمی‌رسد.

وی گفت: برخی افراد، اماکنی را از دولت و شهرداری اجاره کردند که با ارائه امکاناتی از آن درآمدزایی کنند و حال که این امکان وجود ندارد یا خیلی کاهش پیدا کرده شایسته است که دولت و شهرداری دیگر به مانند گذشته از آن‌ها اجاره دریافت نکند تا آن‌ها بتوانند شغل خود را به امید روز‌های بهتر ادامه دهند.

این نماینده اصولگرای مجلس یادآور شد: در این دوره سخت، برخی شغل‌ها روی استفاده از ظرفیت اینترنت، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی تمرکز بیشتری کردند و اتفاقاً تا حدی هم جواب گرفتند. به‌طور مثال برخی فیلم‌ها به این نحو بلیت‌فروشی کردند و چقدر خوب است که صنعت گردشگری ما هم کمی بیشتر این حوزه را دریابد، هرچند می‌دانیم که این روند هم خیلی چاره‌ساز نیست، ولی تا حدودی می‌تواند جذابیت و درآمدزایی ایجاد کند.

رشیدی‌کوچی در پایان خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد صنعت گردشگری در این دوران زنده بماند نیاز است که ویروس کرونا در کشور کنترل شود. اگر به این مهم برسیم و مرتباً شاهد همه‌گیری موج‌های مختلف این ویروس نباشیم، آنگاه با ملاحظاتی می‌توان به این صنعت بزرگ و پول‌ساز بیشتر پرداخت.

منبع: اقتصاد24
نظرشما
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار