- شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳2024 November 23

دو هفته نامه آیت ماندگار

سرمقاله
یادداشت
اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

اتحاد شوم دلواپسان و براندازان!

علی شاملو / روزنامه‌نگار
به خودمان باختیم!

به خودمان باختیم!

محمد فتحی‌زاد / روزنامه‌نگار
«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

«آیت ماندگار» رسانه‌ای همراه با زمان

مهدی آیتی / نماینده ادوار مجلس
گزارش
فايده باوری چيست؟

فايده باوری چيست؟

گروه فرهنگ و اندیشه
چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

چرا رویای 92 بدل به کابوس 99 شد؟

امیرحسین امیرفیض / روزنامه‌نگار
همدستی ترامپ و کرونا!

همدستی ترامپ و کرونا!

جهانگیر مصلی / خبرنگار
کد خبر: ۵۶۶۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - 03 October 2020

برای درمان کمردرد چه بخوریم؟

تغذیه سالم بر روی تمام عملکرد‌های بدن تاثیر می‌گذارد، در این مطلب به مواد غذایی مفید برای کمر اشاره می‌شود.


آیت ماندگار- مینو رضوانی متخصص ارتوپدی روز پنجشنبه افزود: هرچه میزان قند‌های ساده در رژیم غذایی ما بیشتر باشد، احتمال اینکه به کمردرد مبتلا شویم بیشتر است، قند‌های ساده وقتی وارد بدن می‌شوند، ذخایر عضلانی گلیکوژن را تامین می‌کنند و اضافی آن‌ها در بدن به چربی تبدیل می‌شود.

آنچه باعث کمردرد به ویژه در جوانان می‌شود آن است که عضلات ناحیه کمر و اطراف ستون فقرات، ضعیف عمل می‌کنند، یعنی نمی‌توانند آنقدر محکم باشند که تغییرات ناگهانی حرکت را تحمل کنند. در واقع موادغذایی ارتباط مستقیمی در توانمندی عضلات اطراف ستون فقرات و عضلات موجود در ناحیه کمر دارند.

پروتئین‌ها نقش بسیار موثری در تقویت و قدرتمندی عضلات ایفا می‌کنند، افرادی که از منابع پروتئین مانند لبنیات، گوشت و به ویژه حبوبات یعنی پروتئین‌های گیاهی استفاده نمی‌کنند، توانمندی عضلات آن‌ها بسیار پایین است.

فیتوکمیکال‌ها رنگدانه‌هایی به رنگ بنفش، قرمز و زرد هستند که در میوه‌ها و سبزیجات قرار داشته و خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، مطالعات نشان داده هرچه آنتی اکسیدان بیشتری دریافت شود، عملکرد عضلات بهتر خواهد بود، زیرا عضلات عمدتا برای سوخت شان از اسید‌های چرب استفاده می‌کنند و به همین دلیل که لزوم مصرف آنتی اکسیدان‌ها افزایش پیدا می‌کند.

به گفته وی، ویتامین C و A در عملکرد بهتر عضلات نقش بسیار مهمی دارند و ویتامین C در مرکبات و فلفل دلمه‌ای به مقدار فراوانی یافت می‌شود و پیش ساز ویتامین A در انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد، نارنجی و قرمز رنگ وجود دارد از این رو باید آن‌ها را در رژیم غذایی روزانه گنجانید.

نوع چربی‌ای که مصرف می‌کنیم در پیشگیری یا تشدید کمردرد موثر است، هر چقدر اسیدچرب رژیم غذایی ما اشباع‌تر باشد، عضلات ما نسبت به اکسیداسیون حساس‌تر و نسبت به حرکات ناگهانی ضعیف‌تر عمل می‌کنند، توصیه می‌شود که در رژیم غذایی روزانه به جای مصرف گوشت‌های پرچربی مانند گاو و گوسفند بیشتر از گوشت‌های سفید استفاده کنید تا از بروز کمردرد جلوگیری کنند.

غذا‌های فرآوری شده نیز از آنجا که حاوی روغن و اسید‌های چرب اشباع هستند، می‌توانند سبب ضعیف شدن عضلات شوند و بهتر است مصرف آن‌ها را به حداقل ممکن برسانیم.

برخی عناصر می‌توانند سبب ریلکسی عضلات شوند، به عنوان نمونه وقتی عضله منقبض می‌شود، این مواد مغذی عضله را مجددا به حالت اول بازمی گردانند و این مواد مغذی پتاسیم و منیزیم هستند، افرادی که از منابع پتاسیم مانند مرکبات، قارچ و سیب زمینی استفاده می‌کنند کمتر دچار گرفتگی عضله می‌شوند.

وجود منیزیم امری مهم در رژیم غذایی شناخته می‌شود، زیرا جلوی اسپاسم ناگهانی عضلات در ناحیه پشت و کمر را می‌گیرد و همه سبزیجات به خصوص اسفناج و جعفری از منابع منیزیم هستند.

منابع امگا۳ می‌توانند نقش مهمی در پیشگیری از درد کمر داشته باشند، زیرا امگا۳ یک اسیدچرب ضدالتهاب است و گاهی التهاب عصب و عضلات سبب درد می‌شود و مصرف این منابع می‌تواند در پیشگیری و کاهش درد کمر نقش ایفا کند.

امگا ۳ فقط در ماهی وجود ندارد بلکه همه سبزیجات سبز مانند سبزی خوردن که کنار سفره داریم، کاهو، گردو و سایر مغز‌های گیاهی نیز از منابع خوب این اسید چرب هستند.


نظرشما
شعرخوانی
کارتون
بدون شرح!

بدون شرح!

معمر اولچای
آخرین اخبار