رئیس انجمن پروبیوتیک به معرفی پنج ماده مغذی که از ابتلای افراد به ویروس کرونا پیشگیری میکنند، پرداخت.
آیت ماندگار- مریم تاج آبادی ابراهیمی رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران در خصوص نقش پروبیوتیک از منظر علمی و تاثیر آن بر سیستم ایمنی بدن در مقابله با ویروس کرونا بیان کرد: کروناویروسها خانواده بزرگی از ویروسها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماریهای شدیدتری همچون سارس (سندرم تنفسی حاد)، مرس (سندروم تنفسی خاورمیانه) و کووید ۱۹ (بیماری تنفسی حاد کرونا ویروس-۲۰۱۹) را شامل میشود.
او گفت: این ویروس در اولین ساعات درگیری با علائمی مانند سرفه، تب، تنگی نفس ایجاد میشود، همچنین در موارد شدیدتر این بیماری سبب پنومونی و سندروم حاد تنفسی شده و عفونت تنفسی را برای افراد به ارمغان میآورد، این بیماری از طریق ترشحات آلوده تنفسی و سطوح آلوده به ویروس، به افراد جامعه منتقل میشود.
تاج آبادی ابراهیمی خبر داد: ویروس کرونا در انواع سطوح به مدت ۷ الی ۱۲ روز قابلیت عفونت زایی خود را همچنان حفظ میکند، به طورکلی همین امر بیانگر ثبات بالای ویروس جدید کروناست که البته یکی از راههای پیشگیری از ایجاد عفونت این بیماری تقویت سیستم ایمنی بدن است؛ همچنین یکی دیگر از وظایف سیستم ایمنی بدن محافظت در برابر میکرو ارگانیسمهای مضر و بیماری زا در نظر گرفته شده است.
رئیس انجمن پروبیوتیک اظهار کرد: میکروارگانیسمهای مفیدی که از آنها به عنوان پروبیوتیک وجود دارد با تقویت و تعدیل سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به عفونتها را کاهش میدهد. به طورکلی این ترکیبات هم به صورت طبیعی در محصولات تخمیری از جمله مواد لبنی قرار دارد و هم به صورت مکمل دارویی تولید میشود؛ همچنین پروبیوتیــک هــا در ســطوح متعدد اثرات مفید خود را روی سیســتم ایمنــی بدن اعمال میکنند، افزایش تکثیر و بهبود عملکرد سلولهای ایمنی به ویژه مقابله در برابر ویروسها و باکتریهای بیماری زا از فواید پروبیوتیکها در مواجهه با عوامل بیماری زا هستند.
او در ادامه از فعالیت پروبیوتیکها در جلوگیری از عفونتها خبرداد و گفت: پروبیوتیکها و فیبر رژیمهای غذایی میتوانند سیستم ایمنی بدن را در برابر عفونتهای ویروسی افزایش داده و به کاهش بار ویروسی ریه و افزایش بقا افراد جامعه کمک کند. به طورکلی رژیم غذایی سرشار از پروبیوتیکها یا باکتریهای مفید به تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق ایجاد تنوع در میکروبیوم روده کمک میکند.
رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران یادآوری کرد: پنج منبع غذایی از جمله گوشت گاو، ماهی تن، دانههای آفتابگردان، شیر و ماست برای افرادی که با محدودیتهای غذایی مختلف رو به رو هستند مفید است؛ به طورکلی استفاده از مکملهای پروبیوتیک در کنار مراقبتهای بهداشتی میتواند راهکار مناسبی برای کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای ویروسی از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن باشد.